Films in Filmhuis Kaleidoskoop

Films in Filmhuis Kaleidoskoop

Films in Kaleidoskoop!

De eerste film na de maandenlange sluiting van Filmhuis Kaleidoskoop is afgelopen vrijdag succesvol vertoond voor het maximale aantal van 30 enthousiaste bezoekers. De tweede film van juni op vrijdagavond de 19e is ‘Amazing Grace’. Deze muziekfilm/documentaire gaat over de legendarische Aretha Franklin. Haar live-album was in 1972 een enorme hit. De bijbehorende concertregistratie mislukte door filmtechnisch geblunder. Bijna een halve eeuw later zijn de opnamen, met hedendaagse technologie, alsnog verwerkt tot een memorabele muziekfilm.

Ook in juli worden er twee films vertoond. Op vrijdagavond 3 juli de Nederlandse film ‘De Liefhebbers’. Deze tragikomische film gaat over het gezin van architect Liefhebber, die al een tijd voor zijn vier kinderen verzwijgt dat hij aan beginnende alzheimer lijdt. Wanneer zij het geheim ontdekken, komen de familierelaties onder druk te staan. In de hoofdrollen Jeroen Krabbé, Beppie Melissen en Theo Maassen.

Op vrijdagavond 17 juli de film ‘Penoza. De final chapter’. Deze Nederlandse thriller/misdaadfilm sluit de vijf seizoenen van de tv-serie Penoza af. De film ging 18 november 2019 in première en had eind november al de status van Gouden Film bereikt. Met in de hoofdrollen Monic Hendrickx, Loek Peters en Olga Zuiderhoek.

Het Filmhuis hanteert vanzelfsprekend de richtlijnen van de overheid en de RIVM. Het filmbezoek zal even niet zo vanzelfsprekend zijn als vóór de sluiting in maart. Er mogen dus maximaal 30 bezoekers in de filmzaal voor een veilig en prettig filmbezoek. Een aantal zaken zijn anders dan u gewend bent. Zo kunt u uitsluitend vooraf online reserveren. De entree is verplaatst naar de zijkant van het gebouw. Er is een duidelijke looproute en een aangepaste zaalplattegrond i.v.m. het protocol van anderhalve meter afstand houden. In de pauze staat een drankje naar keuze voor u klaar in een aangepaste foyer. Een kaartje kost € 10,-- (incl. het pauzedrankje). Aanvang films: 20.15 uur.

Wij hopen u binnenkort weer in Filmhuis Kaleidoskoop te mogen begroeten. Voor nadere informatie over de voorzorgsmaatregelen en het verplichte online reserveren, kijk op www.theater-kaleidoskoop.nl