Uitverkocht huis bij Film De Held & The Making Of!

Uitverkocht huis bij Film De Held & The Making Of!

Nieuwkoopse scenes in film De Held

Het was totaal uitverkocht dinsdag 7 februari in Kaleidoskoop. In het Filmhuis Nieuwkoop werd de Nederlandse speelfilm ‘De Held’ naar de gelijknamige bestseller van Jessica Durlacher vertoond. In deze thriller zijn, met medewerking van Roeivereniging De Meije, scènes in Nieuwkoop opgenomen, o.a. met bekende acteurs zoals Monic Hendrickx, Daan Schuurmans, Fedja van Huêt.

Het verhaal gaat over wraak en verzoening. De Joodse Sara Silverstein verhuist met haar gezin van Los Angeles terug naar Nederland om dichter bij haar ouders te zijn. Bij terugkeer verloopt het familiediner aanvankelijk wat stroef, maar zo gauw zoon Mitch zijn intrede doet, lijkt alles weer pais en vree. Voor even dan, want al gauw spreekt de voice-over een onheilspellende belofte uit: dit is de allerlaatste keer dat de volledige familie Silverstein gelukkig bij elkaar aan tafel zit. De aanstichter van alle ellende die zal volgen, is een mysterieuze belager die een geschiedenis met de familie lijkt te hebben.

Er werd door Karin Verlaan van Roeivereniging De Meije een ‘Making Of’ gemaakt, die voorafgaand aan de film vertoond is. Deze werd ingeleid door Bernadette Hoffmans, ook van RV De Meije. Zij vervulde de rol van stand-in/body-double van hoofdrolspeelster Monic Hendrickx. Uiteindelijk waren er maar 3 minuten van Nieuwkoop in de film terug te zien maar de film was zeker meer dan de moeite waard.

Door Joke pelser