Feestelijke heropening Reghthuysplein in Nieuwkoop

Feestelijke heropening Reghthuysplein in Nieuwkoop

Wethouder Antoinette Ingwersen, voorzitter ondernemersvereniging BIZ Janny Man en bewoner van het Reghthuysplein Guus Montagne openden 9 juni het vernieuwde Reghthuysplein. Zij kwamen op de elektrische fiets naar het Reghthuysplein. Met het plaatsen van de fietsen aan het oplaadpunt voor elektrische fietsen was de opening een feit.

Wethouder Antoinette Ingwersen: “We zijn heel blij dat we vandaag het hernieuwde Reghthuysplein officieel in gebruik mogen nemen. Er is een lang en intensief traject aan voorafgegaan. Inwoners, ondernemers, de VVV en andere belanghebbenden hebben deelgenomen aan één van de werkgroepen of de regiegroep. Samen met de werkgroepen en de regiegroep is een plan gemaakt. Dit was door de verschillende belangen soms best moeilijk. Door te kijken naar wat wél mogelijk was en het gezamenlijke einddoel voor ogen te houden konden we de verandering van parkeerplaats naar aangename verblijfsplaats voor inwoners en bezoekers in gang zetten”.

Het hernieuwde plein

Nieuwe bomen, heggen en bloemperken maken het Reghthuysplein groener. Ook in de Dorpsstraat en op de Kolfbaan zijn bomen en struiken geplant en perken aangelegd. Midden op het Reghthuysplein is een nieuw terras van restaurant Plein ‘21. Verder zijn er nieuwe banken en is een schaak/damtafel geplaatst. Kortom veel plekjes om heerlijk te genieten op het Reghthuysplein. Midden op het plein staat een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Hier kunnen fietsers gratis de elektrische fiets opladen. Het oplaadpunt werkt op zonne-energie. De opgewekte energie wordt opgeslagen. Dus ook als de zon niet schijnt kan de fiets worden opgeladen.

Parkeren

Inwoners die met de auto naar het centrum van Nieuwkoop komen worden verzocht de auto te parkeren op het grote parkeerterrein aan de Achterweg. Informatieborden leiden automobilisten naar deze parkeerplaats. Hier kan onbeperkt worden geparkeerd, een parkeerschijf is niet nodig. Op het Reghthuysplein is het aantal parkeerplaatsen verminderd. Parkeren is uitsluitend mogelijk in de blauwe vakken. Een parkeerschijf is hier overdag verplicht. Op het Reghthuysplein is éénrichtingsverkeer. Handhaving controleert op de naleving van de parkeerregels.

BIZ Hart van Nieuwkoop is erg blij met alle ontwikkelingen rondom het Reghthuysplein. Janny Man: “Doordat het plein maar ook de Kolfbaan groener is geworden en er meer terrassen op het Reghthuysplein staan is het een stuk gezelliger. Hopelijk voelen onze klanten, bewoners en ook toeristen zich nog meer welkom in de huiskamer van Nieuwkoop”.

Op het Reghthuysplein zijn diverse kunstwerken van lokale kunstenaars te bewonderen. Bij de haven staat een nieuw kunstwerk; De Passer. Bij de officiële onthulling van dit kunstwerk later deze maand vertellen we hier meer over.