Expositie Water als Wapen

Expositie Water als Wapen

Expositie bij De Zevensprong van de Oude Hollandse Waterlinie

Bij de Zevensprong Nieuwkoop wordt sinds eind januari de expositie “Schaatsen, IJsmutsen en Timmergereedschap” gehouden, die inmiddels door veel geïnteresseerden is bezocht.

Sinds een paar weken heeft de Stichting Oude Hollandse Waterlinie hier ook een plekje gevonden met de tentoonstelling:

WATER ALS WAPEN

 

We spreken 1672, het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk is redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: de Hollanders hebben een geheim wapen... ‘De Waterlinie’.

 

Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de Oude Hollandse Waterlinie in al zijn facetten. In zeven panelen, vijf schilderijen (replica's), een pratend schilderij, een collectie objecten en een collectie boeken (ter inzage) wordt dit spannende verhaal achter de Hollandse Waterlinie van 1672 uitgelegd.

 

De expositie is te bezoeken op de bekende openingstijden, te weten woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

De toegangsprijs bedraagt € 2,50 per persoon. En dit is inclusief een kortingsbon,  te besteden bij restaurant LaCena by Nola op het terrein van de Zevensprong.