Expositie: het Rampjaar 1672

Expositie: het Rampjaar 1672

Sander Enderink gaf in november 2021 een lezing in Kaleidoscoop over de Oude Hollandse Waterlinie. Door deze verdedigingslinie werd ons land in 1672/1673 van de ondergang gered. De Franse aanval van december 1672 via Zegveld is op vele manieren vastgelegd. In het kader van het 350-jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie wordt over deze specifieke inval een expositie georganiseerd bij de Zevensprong, in het gebouw waar het nieuwe museum Nieuwkoop zal komen.

De expositie staat in het teken van de Franse aanval in het Utrechts gebied en wat deze betekende voor de bevolking. De expositie neemt u mee langs Franse plundertochten en de 17e eeuwse media. Met grote platen en rekwisieten wordt het verhaal verteld. Ook Willem III komt u in mogelijk in persoon tegen!

Tijdens deze expositie zullen kunstenaars van De Zevensprong werk tonen dat het karakter van de expositie versterkt.

De expositie is open van vrijdag 30 september t/m zondag 30 oktober, op zaterdag, zondag en woensdag van 13.00-16.00 uur. Adres: Noordenseweg 23B in Nieuwkoop. 

In 2022 wordt het 350-jarige jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie gevierd. Mede door deze verdedigingslinie werd ons land in 1672/1673 van de ondergang gered. Een belangrijk onderdeel van onze geschiedenis dus, maar nog niet erg bekend bij het grote publiek. Om dit te veranderen wordt het jubileum groots gevierd met talloze activiteiten en evenementen.