Eerste Tiny Forest in Nieuwkoop

Eerste Tiny Forest in Nieuwkoop

Eerste Tiny Forest in de gemeente Nieuwkoop

Wethouder Antoinette Ingwersen heeft op 19 april getekend voor de aanleg van een Tiny Forest, oftewel een minibos, in de gemeente Nieuwkoop. Naar verwachting wordt het Tiny Forest dit najaar door de gemeente in samenwerking met IVN Natuureducatie, een school en buurtbewoners geplant.

 

Meerwaarde voor de natuur en de gemeenschap

Wethouder Ingwersen is enthousiast over de komst van een Tiny Forest: “Een Tiny Forest is de investering helemaal waard. Zo helpt het om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen en is het een prettige leefomgeving voor allerlei dieren. Bovenal zorgt het voor een gezondere leefomgeving en is het een leuke, interessante en leerzame plek voor kinderen en buurtbewoners.”

 

Wat is een Tiny Forest eigenlijk?

Een Tiny Forest is een mini bos ter grootte van een tennisbaan. Hierin komen veel verschillende bomen en struiken te staan, waardoor het een prettige plek is voor vlinders, vogels, bijen en andere kleine zoogdieren. Tegelijkertijd is het een groene oase waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen meer kunnen leren in de natuur, over de natuur. Het bos zorgt in de zomer voor schaduw en bij regen voor een goede waterafvoer. Bovendien heeft het een positief effect op onze gezondheid. Goed voor mens, dier en natuur.

 

Gezocht
Wij hopen dit najaar te kunnen starten met de aanleg van het Tiny Forest, maar dat doen we als het aan ons ligt niet alleen. Vind jij het leuk om samen met de buurt of misschien wel met je klas te helpen bij het planten? Neem dan contact met ons op door een email te sturen naar MailboxBOR@nieuwkoop.nl. Maar voordat het zo ver is gaan we eerst nog op zoek naar een geschikte locatie.

 

Auteur en foto: Gemeente Nieuwkoop

Meer recreatienieuws