"Dat het in de Randstad zo mooi kan zijn!"

"Dat het in de Randstad zo mooi kan zijn!"

Deze uitspraak hoort Bea Hekkers regelmatig van haar bezoekers. De actieve onderneemster runt al geruime tijd Zeilschool Nieuwkoop en organiseert met ‘Be A Team’ uiteenlopende groepsuitjes en teambuildingsactiviteiten. In het Netwerk Ontdek Nieuwkoop draagt zij bij om Nieuwkoop toeristisch op de kaart te zetten.

Bea Hekkers: “Promotie van Nieuwkoop is belangrijk. Het toerisme groeit, vooral in Amsterdam en waarom zouden wij daar niet van mee profiteren? Nieuwkoop heeft met haar bijzondere natuur veel te bieden aan zowel recreanten als bedrijven. Door de centrale ligging is Nieuwkoop voor managers een goede locatie om bijeenkomsten te organiseren. Met een goede lokale samenwerking, kunnen wij deze bedrijven een mooi totaal pakket bieden. Zo zijn er goede vergaderfaciliteiten te boeken. Vaak wordt een vergadering gecombineerd met een teamactiviteit, zoals een fiets- en/of kanotocht. Ook de GPS-tochten, waaronder de Escape Tour, zijn heel populair. Afsluitingen zijn vaak onder het genot van een borrel of diner in één van de horeca gelegenheden.”

Bea vervolgt: “Natuurlijk zijn deze ‘totaal’ pakketten ook interessant voor de toeristen in alle leeftijden. In de zomerperiode komt het regelmatig voor dat mensen in de buurt vakantie vieren en dat de kinderen dan een week komen zeilen. Ontzettend leuk! Vooral omdat mensen niet verwachten, dat het midden in de drukke Randstad zo mooi en rustig kan zijn. Dat is voor mij dan ook echt kenmerkend voor Nieuwkoop: de kracht van pure natuur in combinatie met speels genieten.”

Bea is niet bang dat de rust verdwijnt zodra toeristen Nieuwkoop massaal gaan ontdekken. “De kracht zit in de rust en daar zijn de activiteiten op afgestemd. Je vindt hier geen speedboten of wilde activiteiten. Bovendien is het gebied groot genoeg om veel mensen te laten genieten zonder de rust te verstoren.” 

Netwerk Ontdek Nieuwkoop is een netwerk van belangenorganisaties die zich inzetten om Nieuwkoop toeristisch op de kaart te zetten. NON lanceerde dit jaar de website www.ontdeknieuwkoop.nl, is actief op Social Media en bracht magazine Ontdek Nieuwkoop uit. Het netwerk bestaat uit: Horeca Nederland, Stichting Promotie Nieuwkoop, Verenigde Ondernemers Nieuwkoop, sector Kunst & Cultuur, Natuurmonumenten, recreatieondernemers en gemeente Nieuwkoop.

Tekst en foto: Gemeente Nieuwkoop