Cafe Watersport wordt B&B The Lake Inn

Cafe Watersport wordt B&B The Lake Inn

Het pand van het voormalige Café Watersport aan het Zuideinde in Nieuwkoop wordt door de nieuwe eigenaren Winanda en Marco uit Alphen aan den Rijn grondig verbouwd tot een sfeervolle B&B met daghoreca. Ze hopen in juli open te kunnen gaan. De naam is ook al bekend: ''The Lake Inn'', want ook toeristen uit het buitenland moeten dit plekje straks kunnen vinden. 

In de bouwkeet waar we hen ontmoeten voor een kennismaking, hangen de muren vol met de bouwtekeningen. Winanda wijst vol trots: "Kijk, zo gaat het eruit zien. Er komen drie kamers met elk een eigen badkamer op de verdieping. Ook kunnen er gezinnen blijven slapen, omdat er op de zolder boven de kamers nog extra slaapruimte komt."

We nemen even een kijkje bij de verbouwing, die in volle gang is. Van de inrichting van het oude café is niets bewaard, alleen de buitenkant van het markante pand blijft helemaal intact. Van binnen is alles gestript en klaar om opnieuw opgebouwd te worden tot een frisse en stijlvolle pleisterplaats voor passanten en B&B gasten. In de voorste ruimte komt het horecagedeelte en in het achterhuis gaat het stel straks wonen. Naast het pand is ook een nieuw terras gepland. 

Marco: "Kees van 't Klooster, de vorige eigenaar, heeft ons veel verteld over de historie van dit pand. Zijn vader is dit café begonnen. Vroeger kwamen hier de vissers op de fiets naartoe en stapten ze hier in hun roeibootjes. Ze sliepen na het vissen hierboven, waar acht eenvoudige slaapplaatsen waren. Tot 1984 is dat zo gebleven. Tijden veranderden en het vissen nam af. Maar het café bleef."

De fluisterboten en roeiboten blijven hier als vanouds te huur voor iedereen die even de Nieuwkoopse Plassen op wil. De nieuwe eigenaren vinden het geweldig dat het lieflijke Smederijmuseum naast hen gevestigd is. Nu is het natuurlijk gesloten, maar als dat weer mag biedt het weer kansen om daar gasten te kunnen ontvangen en rondleiden. 

Nieuwkoop Marketing is blij met deze nieuw invulling van het café. In de gemeente Nieuwkoop wordt ingezet op meer overnachtingsmogelijkheden voor toeristen. Verblijfstoerisme is goed voor de economie in het dorp. Ook al zullen wij, en ongetwijfeld velen met ons, het nostalgische café gaan missen, is het natuurlijk bijzonder fijn dat dit markante pand behouden blijft. En dat er nu met nieuwe energie wordt bijgedragen aan de leefbaarheid en het toeristisch aantrekkelijk houden van het Zuideinde. Want dat blijft toch een bijzonder plekje. En nog meer goed nieuws: de overheerlijke appeltaart van Kees blijft gewoon verkrijgbaar! 

Je kunt de vooruitgang van de verbouwing volgen via deze linken naar hun Facebook en Instagram account. 

Auteur: Joke Pelser, Nieuwkoop Marketing

Logo: The Lake Inn

 

Bekijk meer nieuws