Subsidiecheques voor Nieuwkoopse recreatieprojecten

Subsidiecheques voor Nieuwkoopse recreatieprojecten

Dinsdagavond 25 september was er in de Ruygeborg Hoeve in Nieuwkoop een Netwerkcafé voor ondernemers en organisaties georganiseerd door de  Rijn- en Veenstreek. Aanleiding van deze bijeenkomst was de aankondiging van de vierde subsidieperiode en de overhandiging van maar liefst vijf subsidiecheques aan initiatiefnemers van nieuwe recreatieve projecten in de regio Rijn- en Veenstreek. Burgemeester Buijserd mocht twee cheques uitreiken aan Nieuwkoopse projecten.

Drijvende toiletten op de Nieuwkoopse Plassen

Gebruikers Platform Nieuwkoopse Plassen (GPN) ontvangt cofinanciering voor het innovatieve pilotproject ‘Drijvende Toiletten’. “Een fraaie en hygiënische vervanging van de huidige sterk verouderde toiletvoorzieningen op de aanlegplaatsen. In het voorjaar kunnen we de eerste bewonderen!” licht Peter Groen toe. Struinen en Vorsen kreeg een cheque voor het project ‘Natuurlijk Ondernemen’. “Ons project is het ontwikkelen van intensieve biodiversiteit bij 8 ondernemers langs drie fietsroutes in Nieuwkoop. De ondernemers staan in de rij om mee te doen!” vertelt Anita van der Vliet.

Nieuwe regionale recreatieprojecten

De drie andere projecten ontvingen een cheque uit handen van Wethouder Van Velzen uit Alphen aan den Rijn en Wethouder Van der Wereld uit Kaag en Braassem. Dit zijn de ‘Veense Veiling’, met een VR-tour de oude tijden van de Veense Veiling ervaren, ‘Palenrif in Zegerplas’, het zowel onder water als boven water aantrekkelijker maken van de Zegerplas als recreatieve bestemming, en ‘Familiewandelpad Kaag’, een 8 kilometer lang wandelpad voor jong en oud over de Kaag, waar op verschillende plekken iets te zien of te beleven valt. Deze projecten en de projecten die in vorige rondes al subsidie kregen, in het totaal elf grote en vier kleine projecten, zijn binnenkort allemaal terug te vinden op de website van Rijn- en Veenstreek. Hier kunt u ook de presentatie van deze avond teruglezen.

Nieuwe subsidieperiode van start

De Rijn- en Veenstreek bestaat uit Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem. Binnen de Rijn-en Veenstreek is er een groen-blauwraamwerk van fiets-, wandel-, en vaarroutes ontwikkeld. Om de recreatieve ontwikkelingen en samenwerkingen langs de routes in deze regio te stimuleren is er (onder bepaalde voorwaarden) cofinanciering mogelijk voor ondernemers en organisaties met goede initiatieven. De volgende periode waarin subsidies tot 30.000 euro aangevraagd kunnen worden, loopt van 15 oktober tot en met 25 november 2018. Gedurende het hele jaar kunt u ook kleine projecten indienen, met een subsidievraag tot 5.000 euro. Eerder dit jaar ontving het Torenschuddersfeest in Nieuwkoop ook al een cofinanciering van 5.000 euro en diverse nieuwe projecten zijn al in voorbereiding.

Meer informatie en contact

Heeft u zelf een goed idee of zoekt u samenwerking voor een idee? Op www.rijneneveenstreek.nl vindt u alle informatie over de cofinancieringsregeling van het Flexibel Meerjarenprogramma. Daar staan ook de contactgegevens van onze medewerkers om uw vragen aan te kunnen stellen. Nieuwkoopse initiatieven kunnen met hun vragen ook terecht bij Joke Pelser (marketeer) via  joke@ontdeknieuwkoop.nl.