Buitenexpositie Linie van Boven op Reghthuysplein in Nieuwkoop

Buitenexpositie Linie van Boven op Reghthuysplein in Nieuwkoop

Buitenexpositie Oude Hollandse Waterlinie

In juni en juli is er op het Reghthuysplein in Nieuwkoop een bijzondere expositie te bewonderen. Op 24 grote panelen wordt het verhaal van de Oude Hollandse Waterlinie aan de hand van luchtfoto’s verteld. Omdat het 350-jarig jubileum van deze linie in wordt gevierd, is de expositie ‘Linie Van Boven’ naar Nieuwkoop gehaald.

Leerzaam en leuk

De Oude Hollandse Waterlinie kent een spannend verhaal. Maar wat weet jij eigenlijk allemaal over deze oudste linie en waarom was ze zo bijzonder? Welk gebied en welke vestingsteden zijn onderdeel van de linie en wat gebeurde er in 1672? Waar in Nieuwkoop loopt deze verdedigingslinie en wat gebeurde daar precies? Een aanrader voor jong en oud. Voor de kinderen is er een speurtocht verkrijgbaar bij de winkels en in de horeca rond het gezellige plein. De toegang is gratis.

Nu ook Skutsjesilen in de Oude Hollandse Waterlinie!

Van woensdag 13 juli tot en met zaterdag 17 juli zijn er georganiseerde vaartochten vanaf het plein van de buitenexpositie. Je kunt meevaren met een origineel skutsje en al zeilend het gebied verkennen. Ervaar de rust en schoonheid van de Nieuwkoopse Plassen eens vanaf dit historische schip. Een onvergetelijke ervaring is gegarandeerd. Of je nu alleen, met z'n tweeen of met een groepje komt, schipper Rob neemt je graag mee. Het is wel nodig om te reserven en een kaartje te kopen. Meer info en boeken. 

Wil je meer informatie over de Oude Hollandse Waterlinie, de historie, locaties, routes en/of de evenementen die dit jaar overal langs de linie worden gehouden? Bekijk dan de website van de Oude Hollandse Waterlinie.