Buitenexpositie Linie van Boven op Reghthuysplein in Nieuwkoop

Buitenexpositie Linie van Boven op Reghthuysplein in Nieuwkoop

Buitenexpositie Oude Hollandse Waterlinie

In juni en juli is er op het Reghthuysplein in Nieuwkoop een bijzondere expositie te bewonderen. Op 24 grote panelen wordt het verhaal van de Oude Hollandse Waterlinie aan de hand van luchtfoto’s verteld. Omdat het 350-jarig jubileum van deze linie in wordt gevierd, is de expositie ‘Linie Van Boven’ naar Nieuwkoop gehaald.

Leerzaam en leuk

De Oude Hollandse Waterlinie kent een spannend verhaal. Maar wat weet jij eigenlijk allemaal over deze oudste linie en waarom was ze zo bijzonder? Welk gebied en welke vestingsteden zijn onderdeel van de linie en wat gebeurde er in 1672? Waar in Nieuwkoop loopt deze verdedigingslinie en wat gebeurde daar precies? Een aanrader voor jong en oud. Voor de kinderen is er een speurtocht verkrijgbaar bij de winkels en in de horeca rond het gezellige plein. De toegang is gratis.

Wil je meer informatie over de Oude Hollandse Waterlinie, de historie, locaties, routes en/of de evenementen die dit jaar overal langs de linie worden gehouden? Bekijk dan de website van de Oude Hollandse Waterlinie.