Brochure Hollandse Plassen

Brochure Hollandse Plassen

Brochure Hollandse Plassen in het Groene Hart

De Hollandse Plassen 

Ook dit voorjaar verschijnt er een brochure met informatie over de Hollandse PLassen. Zodra de brochure 2022 is verschenen, zullen wij deze hier voor je plaatsen.

De Hollandse Plassen, gelegen in het midden van het Groene Hart, is het grootste en meest aantrekkelijke watersport- en recreatiegebied van Nederland! De acht grote watersportgebieden, gelegen in het midden van het Groene Hart, vormen tezamen met veel kleine meren en de verbindende waterwegen het unieke watersport- en recreatiegebied De Hollandse Plassen.

Veel mensen kennen de Nieuwkoopse Plassen, de Kagerplassen, het Braasemermeer, de meren in Vlietland, de Westeinder Plassen, de Vinkeveense Plassen, de Loosdrechtse Plassen en de Reeuwijkse Plassen afzonderlijk, maar minder goed als aaneengesloten vaargebied. 

Anders dan de Friese meren en de Zeeuwse wateren liggen de Hollandse Plassen centraal in Nederland en zijn makkelijk en snel bereikbaar, zowel over land als over water, voor de circa acht miljoen mensen die in de Randstad wonen. De locatie tussen de eeuwenoude steden Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam en Utrecht in combinatie met het natuurschoon van het Groene Hart maken dit een uniek watersportgebied met een grote diversiteit aan recreatiemogelijkheden  

Het vaarwegennetwerk tussen de verschillende Hollandse Plassen is aantrekkelijk en zeer uitgebreid. Meer informatie over vaarroutes en de vele recreatiemogelijkheden vindt men op de website van de Hollandse Plassen: www.hollandseplassen.com

Deze brochure (die men kan bekijken en printen via de website) is een initiatief van het Ondernemers Platform Hollandse Plassen (OPHP) dat zich inzet, samen met de betrokken provincies en gemeenten, om de Hollandse Plassen en de verbindende waterwegen tussen deze meren te promoten als één van de meest aantrekkelijke watersport- en recreatiegebieden van Nederland.