Boswachtersblog Bloemen

Boswachtersblog Bloemen

Bloemenpracht

De meeste mensen worden er heel blij van. Bloemen. Bloemen horen bij het leven. Bij feestelijke aangelegenheden en zelfs bij wat minder leuke gebeurtenissen weten ze de boel wat minder triest te doen worden. 


De tuinen rond ons kantoor aan de Hollandsekade kun je het beste beschrijven als een bloemenzee. Ongelofelijk wat een vormen en kleuren. Deze tuin wordt bij gehouden door onze (vrijwillige) tuindames. Weer of geen weer, er wordt in de tuin gewerkt. Je hoort wel eens zeggen dat een ‘wilde tuin ’minder werk geeft. Het tegendeel is waar. Alle soorten bloeien gebroederlijk naast elkaar, daar waar de ene wat meer aandacht krijgt dan de andere.

Koninginnepage

Insecten hebben deze tuin ook gevonden, tot de koninginnepage aan toe! Deze kleurrijke bijna tropische vlinder is een regelmatige bezoeker en heeft menigeen al verwonderend. Bloemen zijn in het nieuws. Insecten hebben ze hard nodig. Zeker nu in deze tijd. Misschien toch eens een rand stenen eruit en bloemen erin? We geven wel vaak een bos bloemen cadeau maar vergeten dat we er in eigen tuin ook langdurig van kunnen genieten.

De natuur geeft ons ook bloemen. Jaar in jaar uit. Die staan er niet alleen voor ons plezier, maar zijn eigenlijk de basis voor alles wat om ons heen leeft. Hoe mooi is dat? We zouden er alleen iets zuiniger mee om moeten gaan. Omdenken dan maar? Bloemen verrijken het leven in alle opzichten. En als je tijd hebt? Kom onze bloemenpracht aan de Hollandsekade eens bekijken. Het kan nog.

 

John Pietersen – Boswachter Natuurmonumenten Nieuwkoop

Juli - 2021