Bikkelvaartochten op de Nieuwkoopse Plassen

Bikkelvaartochten op de Nieuwkoopse Plassen

Boswachters varen weer bikkeltochten op de Nieuwkoopse Plassen

Nu november begonnen is, wordt het stil in het Nieuwkoopse Plassengebied. Hoewel, de boswachters van Natuurmonumenten varen nog wekelijks uit met de excursieboot én er is nog genoeg te zien. Ga met een fluisterboot het ijskoude water op. Boswachter Anne Slump nodigt jong én oud uit om in het weekend aan boord te stappen. ,,De brrrr zit weer in de maand, novembrrrr, we varen alleen nog uit met echte bikkels. Met een extra laagje kleding is het nog goed toeven op het water!”

 

Rust

In het najaar komt de natuur tot rust. Bomen worden kaal en struiken verliezen hun bladeren. De natuur trekt zich terug. Veel vogels kiezen juist de Nieuwkoopse Plassen uit om er te overwinteren, dus dit kan alsnog erg druk zijn. Waan jezelf een poolreiziger, als de wind om je oren suist. Met verrekijkers speuren we naar de vogels die deze winter rondom de Nieuwkoopse Plassen verblijven. Geef je op voor een gecombineerde vaar- en wandeltocht in en om de Nieuwkoopse Plassen. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

 

Varen, een korte wandeling en daarna

Om even op te warmen gaan we halverwege de boottocht aan land voor een korte wandeling. Daar bakken we, onder het genot van een beker warme chocolademelk, een broodje boven een vuur. Na de bikkeltocht op de Nieuwkoopse Plassen kunt u bij Café-Restaurant Tijsterman in de hooiberg opwarmen met een heerlijke kop snert, een pannenkoek of andere winterse snack (niet bij de tocht inbegrepen).