Bezoek aan Smederijmuseum weer mogelijk

Bezoek aan Smederijmuseum weer mogelijk

Smederijmuseum Nieuwkoop weer geopend 

Wilde jij altijd al het Smederijmuseum aan het Zuideinde in Nieuwkoop bezoeken? Dan hebben we goed nieuws; het kan weer! Groepen tot 30 personen kunnen op afspraak terecht. Ze gaan een uur lang genieten van een demonstratie van een smid, horen alles over de geschiedenis van het smeden in Nieuwkoop en beleven hoe een smid woonde en werkte.  

Smederijen waren belangrijk voor het leven en de economie in Nieuwkoop. In de 18e en 19e eeuw kwam dit tot een hoogtepunt; ruim 200 knechten werkten aan de blaasbalg of met de hamer en het aambeeld. Sommige smederijen verdienden wel 50.000 gulden per jaar.

De industrialisering begin 20e eeuw bracht een einde aan het smederijtijdperk in Nieuwkoop. Toen in 1980 de smid overleed, was het gedaan met de laatste smederij aan huis. Het bouwvallige huis en smidse zijn toen opgeknapt tot het smederijmuseum. 

Tarieven

Wil je het museum bezoeken? Dit kan, maar alleen op afspraak en met maximaal 30 personen per reservering. Voor een bezoek met demonstratie wordt minimaal 30,- euro berekend i.v.m. de kosten voor materiaal en een smid. Voor groepen vanaf 8 personen is het tarief 4,- euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen 2,- euro.

Op donderdag van 14 tot 16.30 is het museum ook individueel te bezoeken en zonder reservering. De entree is dan 4,- euro persoon en 2,- euro per kind. 

Reserveren en informatie

Om te reserveren neem je contact op met het VVV via 0172-571120 (woensdag en vrijdag van 10.00 - 15.00, donderdag tussen 10 - 1300 uur) of mail naar info@vvvnieuwkoop.nl of info@smederijmuseum-nieuwkoop.nl

 

Meer nieuws lezen? Klik hier