Amsterdam

Amsterdam

Nieuwkoop en Amsterdam, een perfecte combinatie!

Nieuwkoop ligt midden in het Groene Hart. En toch ben je in slechts 40 minuten rijden in Amsterdam. Als je wel Amsterdam wilt bezoeken, maar liever in een rustigere omgeving te midden van mooie natuur wilt verblijven, combineer dan het beste van twee werelden: Nieuwkoop en Amsterdam. Je komt een paar dagen heerlijk in Nieuwkoop overnachten, in een leuke B&B, vakantiewoning of hotel, en bezoekt van hieruit Amsterdam. Zo word je 's morgens in alle rust wakker, met zingende vogels en een ontbijtje op het terras, en loop je een uur later in het centrum van Amsterdam om daar een van de vele bezienswaardigheden te bekijken. Of om een wandeling te maken langs bijvoorbeeld de grachten en pleinen van deze prachtige stad. En misschien blijft er nog wel tijd over om Nieuwkoop en het Groene Hart te ontdekken!

Tips voor een dagje Amsterdam

In onze hoofdstad zul je je niet snel vervelen. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele musea, het Anne Frankhuis, de beroemde Amsterdamse grachten, het Vondelpark, het Museumplein, de Wallen, de Albert Cuypmarkt of de Dam met het Koninklijk Paleis. Of kijk eens op de website van I Amsterdam en plan hier je dag. 

Vervoer naar Amsterdam

Als je met de auto gaat, plan je hier je reis. Het beste kun je parkeren op een P&R (park en ride). Deze bevinden zich onder meer bij de Amsterdam ArenA en het Olympisch Stadion. Van daaruit reis je met bus, metro of tram snel het centrum in. Liever bij het centrum parkeren? Dan is Parking Oosterdok een goede optie. Meer informatie over parkeren in Amsterdam vind je hier. Wil je toch liever met het openbaar vervoer naar Amsterdam? Dat kan natuurlijk ook. Klik hier om je route te plannen.

Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Gouda, Leiden, Delft, Woerden, Alphen aan den Rijn 

Niet alleen Amsterdam is goed bereikbaar vanuit Nieuwkoop; ook de andere grote steden van de Randstad zijn binnen 40 minuten bereikt. Steden als Utrecht, Den Haag en Rotterdam, maar ook Leiden, Gouda en Delft zijn meer dan de moeite waard. Stuk voor stuk plaatsen waar je met gemak een leuk dagje kunt doorbrengen. Dichterbij ligt Woerden, een gezellige stad met veel historie. Naast Nieuwkoop bevindt zich Alphen aan den Rijn. Dit grotere dorp met vele voorzieningen ligt op slechts 10 minuten rijden van Nieuwkoop.  Klik op de plaats van je keuze voor meer informatie.