Aarweide sluit 2018 af met hondenplons en 80.000 bezoekers

Aarweide sluit 2018 af met hondenplons en 80.000 bezoekers

Nieuwveen/Ter Aar – Het zwemseizoen is in openlucht zwembad Aarweide afgesloten met een hondenplons en op deze laatste dag werd ook de 80.000-bezoekers-grens gepasseerd. 

Traditiegetrouw sluit Aarweide het seizoen af met een hondenplons. De laatste twee uurtjes mogen honden met hun baasjes het zwembad in. Enkele tientallen honden werden zondagmiddag in zowel het diepe als het ondiepe gesignaleerd. Groot en klein zwom vrolijk door elkaar en er werd genoten door zowel hond als baas. 

Het zonnetje kwam zondagmiddag nog even door en zorgde voor wat aangename temperaturen, waardoor er toch nog een flink aantal bezoekers kwam opdagen. Djune van Eijk uit Papenveer kwam met haar vader en moeder nog één keer zwemmen en werd geregistreerd als de 80.000 ste bezoeker van het seizoen 2018. 

Een prachtige zomer met een record aantal bezoekers en geen ongelukken. Het bestuur van stichting Aarweide liet zich onlangs al lovend uit tijdens de vrijwilligersavond. Mede dankzij de extra inkomsten hoopt men ook wat extra investeringen te kunnen doen om in het voorjaar van 2019 opnieuw de zwembadpoort te kunnen openen.

auteur: Peter Vos