Aanbieder aan het woord - Nikano

Aanbieder aan het woord - Nikano

Aanbieder aan het woord - Nikano

Het is een idyllisch plekje in Noorden waar de in Nieuwkoop geboren en getogen Renate Ziessen dagelijks te vinden is. Ik ontmoet haar bij Nikano botenverhuur aan de Simon van Capelweg in Noorden, op het plein achter het gezellige café De Klinker om precies te zijn. We zitten aan een tafeltje met prachtig uitzicht over de Vlietsloot waar de bootjes af en aan varen.


Haar zongebruinde en sportieve verschijning past precies in het beeld dat je hebt bij een hip watersportbedrijf. "Nikano staat eigenlijk voor Nieuwkoop Kano's Noorden maar dat is zo'n mond vol!" zegt Renate lachend. En al snel hebben we een gezellig gesprek over hoe het allemaal begonnen is.  

Renate: "Vanaf ongeveer 1994 heeft mijn vader in dit bedrijf gewerkt. Twee jaar later heb ik tijdens mijn studie marketing besloten dat dit ook wel iets voor mij was en heb ik Nikano van de toenmalige eigenaar kunnen overnemen. Het bedrijf bestond destijds nog alleen uit de verhuur van kano's. Rond 1998 werden de oude kano's allemaal vervangen door de bekende rode exemplaren. De vloot is inmiddels uitgebreid met 8 fluisterboten van ITN en in 2013 kwamen er supboards bij." 

Broer David is nu ook betrokken bij het bedrijf en geeft suplessen. Suppen komt overigens van het 'stand up paddling'. Renate: "David begon met lessen op donderdagavond maar dat zat al snel vol. Nu geeft hij ook op woensdag les en als er speciale activiteiten zijn ook op andere dagen. Het suppen is enorm populair en we krijgen zelfs groepen die samen met hun honden komen suppen!"  

In de toekomst zouden Renate en David het suppen nog wel verder willen uitbreiden. Ze zoeken voor deze groei vooral ook samenwerking met andere bedrijven en organisaties. "Daarin is er heel veel mogelijk en we staan voor veel dingen open." licht Renate nog toe. 

"Wat ik van Ontdek Nieuwkoop vind?" Ze hoeft niet lang over deze vraag na te denken. "Vanaf de eerste bijeenkomst in het gemeentehuis vorig jaar volg ik wat jullie doen. Ik vind dat de promotie van Nieuwkoop nu een stuk zichtbaarder is geworden. Verder doen jullie een aantal zinvolle dingen zoals de website, social media en de agenda. Het wordt gewoon allemaal prima ingezet zo. Wij zijn er blij mee in ieder geval!" 

Auteur: Joke Pelser