Aanbieder aan het woord - Kaleidoskoop

Aanbieder aan het woord - Kaleidoskoop

Aanbieder aan het woord - Kaleidoskoop

Dit keer bezocht Ontdek Nieuwkoop de Kaleidoskoop in Nieuwkoop. We spraken met de coördinator, John Kwakkenbos. Hij vertelt met zekere trots: “Het gaat steeds beter met Kaleidoskoop, er is de laatste tijd duidelijk een stijgende lijn te zien in het aantal bezoekers en regelmatig zijn voorstellingen uitverkocht. We kunnen intern nog niet goed meten of Ontdek Nieuwkoop hiertoe heeft bijgedragen, maar we hebben wel een sterk vermoeden. Ik voel me als organisatie in ieder geval enorm gesteund door wat er vanuit Ontdek Nieuwkoop wordt geboden.”

En wat vind je van de website?

John: “Jullie website is niet alleen handig en overzichtelijk voor de bezoekers, maar hij heeft ook een duidelijke meerwaarde voor onze eigen primaire doelgroep: de inwoners van de gemeente Nieuwkoop.  Ontdek Nieuwkoop heeft een paar ijzersterke tools in handen: de website die onder de gemeentelijke site hangt, de centrale agenda en nu ook weer een hele goede domeinnaam voor de buitenlandse bezoeker: www.visitnieuwkoop.nl. Die naam zegt het helemaal.  Daarnaast is de “look and feel” goed gekozen, de website oogt modern, is gebruiksvriendelijk en compleet.

Voor Kaleidoskoop is de Uit Agenda belangrijk?

John knikt instemmend: “De centrale agenda is vaker genoemd, maar die is inderdaad ontzettend belangrijk. Het is al jaren de grote wens van alle organisaties, niet alleen van ons! Wat mij betreft is jullie online agenda de spijker op z’n kop. Natuurlijk zijn er meer pogingen gedaan, maar deze zijn haast niet te vinden. Bovendien hebben jullie zelf geen enkel commercieel belang en dat biedt nog eens extra draagvlak. Als de ondernemers Ontdek Nieuwkoop omarmen, en ik zie daar groei in,  is er voor ieder veel winst te behalen. Activiteiten en evenementen kunnen op elkaar worden afgestemd en het totaaloverzicht versterkt de online vindbaarheid.”  

Ontdek Nieuwkoop staat voor samenwerking. Hoe zie jij dat?

Samenwerking is het sleutelwoord bij dit soort initiatieven. Die samenwerking zoeken we als Kaleidoskoop zelf ook, binnen de cultuursector. Er zijn 5 culturele clubs actief die allemaal op hetzelfde vlak opereren. Wij zoeken actief de samenwerking op en partijen die aanhaken, kunnen zo van elkaar profiteren. We beschikken bijvoorbeeld allemaal over een andere identiteit en over andersoortige locaties, die soms voor het één meer geschikt zijn dan voor het ander. Van die diversiteit moet je juist gebruik maken, dat is de kracht van samenwerken.”

Een toenemend aantal bezoekers, maar ook meer commerciële aanvragen en een betere bekendheid van Kaleidoskoop als locatie voor culturele activiteiten geven John veel voldoening. Het is een mooie afsluiting van zijn enorme inzet van de afgelopen periode. John zal per 1 januari op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Namens Ontdek Nieuwkoop wensen wij hem veel succes! 

Door Joke Pelser