Aanbieder aan het woord - De Vlinder

Aanbieder aan het woord - De Vlinder

De Vlinder in Ter Aar

Op de eerste lenteachtige dag strijk ik neer bij Lyna Kant. De zon schijnt volop en het idee om op het mooie loungeterras van De Vlinder te gaan zitten popte dan ook onvermijdbaar in mijn hoofd op. Binnen is het restaurant de afgelopen jaren beslist sfeervol gerestyled en ik neem daarom hier maar gezellig plaats achter een perfecte cappuccino aan de (boom)stamtafel.

Lyna geeft haar kijk op Ontdek Nieuwkoop vanuit diverse invalshoeken. We kennen haar namelijk niet alleen als uitbater van De Vlinder, maar ook als eigenaar van cateringbedrijf Jouw Hapjes. Ze is verder bestuurslid van Horeca Nederland Nieuwkoop en daarnaast raadslid. Een ondernemende dame die Lyna! Vanaf de eerste ideeën voor de gebiedsmarketing door Horeca Nederland afdeling Nieuwkoop, blijkt ze zijdelings betrokken geweest bij de ontwikkeling. Dat het na veel inspanningen uiteindelijk gelukt is Ontdek Nieuwkoop neer te kunnen zetten, vindt ze geweldig. 

"Het was gewoon hard nodig om de wirwar aan organisaties en ideeën te bundelen en deze aan te bieden via één platform, van waaruit gewerkt wordt aan de gebiedsmarketing. Er waren zoveel netwerkjes, dat het belangrijk was dat dit platform er bovenuit zou stijgen en dat iedere organisatie eens goed kijkt welke rol haar past. Het idee past overigens ook goed in de plannen van de Gemeente Nieuwkoop. Deze wil zichtbaar zijn en zocht hierbij naar ideeën en samenwerking vanuit de samenleving. Het is dan natuurlijk makkelijk om deze ideeën alleen maar te roepen en voor de financiering naar de gemeente te wijzen, maar het is juist de bedoeling dat er initiatieven worden aangedragen, er wordt samengewerkt en er vanuit deze krachtenbundeling daadwerkelijk dingen worden gerealiseerd. Ontdek Nieuwkoop is hier een mooi voorbeeld van." vertelt Lyna met een zekere passie.     

Voor wat betreft De Vlinder en Jouw Hapjes haakt ze graag aan bij de promotie van Ontdek Nieuwkoop en ziet ze goede promotiekansen. Lyna: "Nieuwkoop is meer dan alleen de Nieuwkoopse Plassen, hoe mooi deze ook zijn, de andere kernen zijn zeker ook de moeite waard. De Plassen zijn natuurlijk wel een trekpleister, en daar kunnen wij hier in Ter Aar ook van mee profiteren als we ons aanbod hierop afstemmen. De bezoekers van De Vlinder zijn met name lokale en regionale gasten, maar ook daar is altijd groei in te behalen door een goede gebiedsmarketing." 

"Ik wil graag samenwerkingsvormen arrangeren met lokale partners, om het aanbod voor de bezoekers interessant te maken." Lyna licht haar wens toe: "Op dit moment is er bijvoorbeeld al een samenwerking met de "Escape Room" van !Triggr voor een activiteit met diner of lunch in De Vlinder. En zo zou ik nog veel meer kunnen bedenken. Ter Aar kent diverse recreatieve ondernemers met B&B's, groepsaccommodaties, een camping, fietsenverhuur en we hebben het Historisch Museum. Met onze mooie polders, de Langeraarse Plassen en Nieuwkoop op steenworp afstand is er genoeg te doen voor de toerist die het mooie Hollandse platteland wil bezoeken." 

Nadat ik haar nog wat uitleg heb gegeven over het online plaatsen van leuke activiteiten in de Uit Agenda, besluit ik nog even het dorp in te lopen en onze nieuwe flyer bij de Ter Aarse winkels aan te bieden. Ook deze zijn natuurlijk welkom als aanbieder op de website!

Door Joke Pelser