7-Loop in Zevenhoven

7-Loop in Zevenhoven

De 7-Loop is al meer dan 35 jaar een begrip in de Gemeente Nieuwkoop. Met mooie parcours van 5 km, 10 km en de 10 Engelse mijl door het Groene Hart en daarmee een echte herfstklassieker. Het parcours van editie 2023 loopt als vanouds door mooie, landelijke gebieden met onder andere het natuurgebied 'De Groene Jonker' en langs de mooie rivier 'De Kromme Mijdrecht'. De routes van de 10km en EM zijn wat aangepast ten opzichte van eerdere jaren en gaan de lopers niet meer richting rotonde 't Haasje maar het Vijfbruggenpad op. Het startschot zal worden gegeven door onze Burgermeester Van Duijn.

Bewegen is voor iedereen belangrijk en daarom mag de jeugd deze dag niet ontbreken bij de 7-Loop. Er zijn diverse afstanden voor de kinderen. Met een 400 m, 800 m en een 2,2 km kunnen zij lopen rond het voetbalveld en het finishterrein in het mooie Zevenhoven. Voor deze kids geldt een gratis deelname en wordt hen een mooie glimmende medaille omgehangen bij de finish. Ook een springkussen en wat lekkers mogen niet ontbreken.

De 7-Loop is tevens onderdeel van het Gemeente Nieuwkoop Circuit en sluit na de Halve van Nieuwkoop het klassement. De voorwaarden van dit circuit zijn te vinden op onze website. De prijsuitreiking van het circuit zal gedaan worden door onze Wethouder Sport- & bewegen, Tom De Kleer.

Start en finish vinden plaats bij SV Zevenhoven aan de Stationsweg. Je kunt hier gebruik maken van gratis parkeergelegenheid (dichtbij gelegen), kleedruimte, douchegelegenheid en horecafaciliteiten. Inschrijving kan met korting via de website en zijn de kosten per looponderdeel € 7,-. Op de dag inschrijven kan ook en dan betaal je € 8,-. De kinderen mogen gratis deelnemen en krijgen een mooi aandenken bij de finish. Voor de 5 snelste lopers (dames en heren) zijn er prijzen te winnen. Tevens is er een prijs voor de beste Zevenhovenaar en Zevenhovense. Voor het Gemeente Nieuwkoop Circuit zijn aparte prijzen te winnen en gaat het om de totaaluitslag van Nieuwkoop en Zevenhoven. Na de 7-Loop vindt de prijsuitreiking plaats van dit circuit.

Om het nieuwe bestuur tijdens het evenement goed zichtbaar te maken zijn we in het nieuw gestoken. De kleding is gesponsord door Lia van Trigt - FITcoach en de bedrukking werd mogelijk gemaakt door Bianca de Jongh van Bliss Prints. Maar zoals dat gaat bij een evenement zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers en sponsors, dus mocht je denken 'ik wil m'n steentje bijdragen' neem contact op via info@7-loop.nl.

Wij hopen jullie allemaal te zien op zondag 1 oktober en laten we er een geweldig loopevenement van maken! Bekijk de website voor meer informatie zoals de routes, uitslagen en de voorwaarden.

Foto: De gezichten van het nieuwe bestuur 7-Loop zijn: Lia van Trigt, Susan Hijman, Thecla de Jongh, Paola Nieuwenhuizen, Marjon van Dam, Ton Hijman en Nico Roelofs.