19 maart Jazzfestival Nieuwkoop

19 maart Jazzfestival Nieuwkoop

Het derde Nieuwkoop Jazzfestival

Theater Kaleidoskoop organiseert het derde Nieuwkoop Jazzfestivalin samenwerking met de Nieuwkoopse jazzband Dixie Six All Stars op zondag 19 maart. 

Vier jazzbands op Jazzfestival

Op het Jazzfestival spelen tussen 13.00 en 18.00 uur afwisselend vier verschillende jazzbands in het theater. Oude stijl jazz door de Paramount Jazzband uit Gouda en de Dixie Six All Stars. De laatste band organiseert ook de druk bezochte maandelijkse Dixieland Jubilee in Kaleidoskoop. Verder speelt het trio de Blue Suspenders de gypsy jazz en speelt in het restaurant de Jazzband Lamoer. Easy listening jazz om lekker bij te relaxen met een lekker drankje.  

Jazz van Eensgezind

Net als bij de eerdere Nieuwkoop Jazzfestivals opent Eensgezind, de harmonie uit Nieuwkoop, de middag met een speciaal jazzy repertoire dat ze in de loop van de middag nog een keer zullen laten horen. Dit keer in een zeer spectaculaire setting.Tussendoor geven de Hague Hoppers een demonstratie van de dansstijl die in de jaren dertig van de vorige eeuw mateloos populair was: de Lindy Hop.

Jazz aan de Plas nieuwe stijl

Tot acht jaar geleden werd jaarlijks in Nieuwkoop een bekend en succesvol jazzfestival georganiseerd, Jazz Aan De Plas. Maar in 2015 stopte de organisatie. Met de Nieuwkoop Jazzfestivals is deze traditie met veel succes doorgezet. Zo telde het vorige Jazzfestival meer dan 400 bezoekers. De opzet is iets anders dan destijds: de toegang is gratis en de binding met onze eigen regio is groter: de bands komen voornamelijk uit het Groene Hart. Bovendien is het nu een indoor evenement waardoor men niet afhankelijk is van de weersomstandigheden.

Gratis Nieuwkoop Jazzfestival in Kaleidoskoop

Het Nieuwkoop Jazzfestival, 19 maart 2023, 13.00 – 18.00 uur, de toegang is gratis. Theater Kaleidoskoop, de Verbinding 2, 2421 EX Nieuwkoop.