10 dingen die je gedaan moet hebben in Nieuwkoop

10 dingen die je gedaan moet hebben in Nieuwkoop

Voor het nieuwe magazine Alphen Ontdekt, dat ook veel aandacht voor de regio heeft, mochten we aangeven waarom Nieuwkoop nu zo leuk is en dat je het toch echt zelf eens moet ontdekken. En dat doen we natuurlijk graag! 

Nieuwkoop, een verborgen parel in het Groene Hart. Bekend om de prachtige natuur, water en schilderachtige lintdorpjes. De Nieuwkoopse Plassen zijn een uniek natuurgebied waar de tijd heeft stilgestaan. Maar er is meer te beleven, veel meer zelfs!

10 dingen die je gedaan moet hebben in Nieuwkoop

1. Huur eens een boot. In een fluisterboot, zeilboot of kano ervaar je optimaal de rust, ruimte en natuur op de Nieuwkoopse Plassen, Langeraarse Plassen of De Meije.

2. Ga mee op vaarexcursie met een gids. Natuurmonumenten heeft wekelijks vaartochten met verschillende thema’s. Een leerzame en onvergetelijke ervaring.

3. Kom wandelen of fietsen. De gemeente Nieuwkoop is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Maak eens een wandeling door de Groene Jonker of Lusthof De Haeck, of doe een ‘rondje Meije’.

4. Vaar mee met het Zonneveer. Deze veerpont vaart zomers tussen Noorden en Woerdense Verlaat. Neem je fiets mee en vervolg je weg langs de Meije.

5. Bezoek het Meijepark. Wandel over water (!) langs het fraaie nieuw aangelegde Meijepad naar Pietje Potlood en kom relaxen op het kindvriendelijke strandje.

6. Beklim de historische Reghthuystoren. Geniet hoog daarboven van de weidse vergezichten. Kijk over de plassen en de weilanden helemaal tot Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

7. Bezoek de unieke kleine musea. Nieuwkoop kent een rijke cultuurhistorie. In het Smederijmuseum of het Poldermuseum beleef je de tijden van weleer.

8. Bekijk een kunstexpositie. In kunstenaarsdorp Nieuwkoop kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen tijdens de vele exposities op diverse locaties in de gemeente.

9. Kom culinair genieten. Je vindt hier heerlijke restaurants, idyllische theetuinen en gezellige cafés. Vaak met terras en schitterend uitzicht op het water of de groene polders.

10. Bezoek een echt dorps-evenement. Vele dorpen hebben hun traditionele evenementen waar bezoekers van harte welkom zijn.

Voor het magazine, dat overigens zijn inspriratie vond bij het magazine van Ontdek Nieuwkoop, hebben we dit voorjaar een artikel geschreven. Het was lastig kiezen wat we gingen uitlichten, met zoveel moois te zien en te beleven hier. We beseffen ons dat door COVID-2019 sommige acriviteiten (nog) niet door kunnen gaan. We hebben gezamenlijk besloten dit niet aan te passen, omdat het magazine in 2020 en 2021 op vele plekken te vinden zal zijn en we vertrouwen erop dat er steeds meer kan. 

Bekijk het hele Magazine Alphen Ontdekt.

Auteur: Joke Pelser - Nieuwkoop Marketing

Foto: Magazine Alphen Ontdekt

 

Meer recreatienieuws 

UIT-agenda van Nieuwkoop