Tulip Festival

Tulip Festival Nieuwkoop  - De ultieme Holland beleving  voor jong en oud - op vrijdag en zaterdag van 12 april t/m 12 mei 2019

Molens, klompen, kaas, koeien en tulpen! In het voorjaar is er voor jong en oud op de vrijdagen en zaterdagen van alles te beleven rond dit thema in en rond het gezellige dorp Nieuwkoop, de Nieuwkoopse Plassen en Aarlanderveen. De tulpenvelden en een molen van de Molenviergang zijn vrij te bezoeken tijdens de eerste editie van het Tulip Festival. De molenaar en de tulpenkweker vertellen daar hun boeiende verhaal. Op locatie staan infostands met alle informatie over wat er nog meer te doen is in deze regio. Diverse wandel- en fietsroutes, deelnemende locaties en alle activiteiten die georganiseerd gaan worden wanneer de tulpen in bloei staan, kunt u straks allemaal vinden op deze pagina.  

Zien & doen tijdens het Tulip Festival

 • Bezoek de tulpenvelden en snuif het voorjaar op. Ontdek waarom het zo bijzonder is dat hier tulpen bloeien tussen de koeien.
 • Kom boerenkaas proeven en streekproducten shoppen in de Landwinkel van Boer Jan
 • Neem je eigen tulpen mee van kwekerij Rijlaarsdam
 • Bezoek en bekijk de molen en luister naar het verhaal van de molenaar die er woont over zijn werk en de werking van de unieke en onmisbare Molenviergang.
 • Maak een wandeling langs de Molenviergangroute en bekijk alle molens.
 • Kijk hoe klompen worden gemaakt en neem je eigen paar mee naar huis. 
 • Bezoek het Poldermuseum en laat je gewicht omrekenen naar de waarde van tulpenbollen.
 • Kom tulpen plukken in het openingsweekend bij restaurant La Cena by Nola
 • Bezoek het centrum van Nieuwkoop en beklim de mooie historische Reghthuystoren zodat je het hele Groene Hart kan zien. 
 • Bezoek de Kinderboerderij, theehuis, speeltoestellen en waterspeelplaats in het landgoed Ursula en eet een tulpencakeje,
 • Beklim de uitkijktoren bij bloemenpluktuin De Sfeerstal en eet een huisgebakken taartje.
 • Verras jezelf of iemand anders met een feestelijk tulpenshampoo-pakket bij Marroxy.
 • Bezoek de leuke fotospots. Ga op de foto bovenop een koe, in reuzeklompen of met een gekke tulpenpruik op, en deel hem met je vrienden.
 • Bezoek de Tulpen Expositie bij De Blauwe Meije
 • Beleef het prachtige Groene Hart en de natuur tijdens de fietsroute, een autoroute en wandelroute.
 • Langs de routes kun je bij deze restaurants en theehuizen een lekker taartje of lunch kunt komen eten: La Cena by Nola, t Vliegend Paard, ZoetWater, De Sfeerstal en Villa Kakelbont.

Pasen

Met Pasen zijn niet alle locaties open. Wel is het op 2e Paasdag lammetjesdag bij de tulpenvelden en kun je eieren zoeken op de kinderboerderij. Uiteraard kunnen de routes gewoon worden afgelegd. Er volgt nog informatie over wat er op deze dagen wel of niet open is.

Kleurwedstrijd voor de kinderen

Download de kleurplaat (of haal hem op tijdens het festival bij de diverse locaties) en win een mooie prijs. Je kunt hem op de locaties ook weer inleveren. Vergeet niet je naam, adres, leeftijd en e-mailadres achterop de kleurplaat te vermelden. De winnaar krijgt bericht via e-mail.

Download de kleurplaat

Actuele informatie

Hou deze pagina in de gaten voor actuele info: www.ontdeknieuwkoop.nl/tulipfestival 

Meedoen als organisatie of ondernemer? Lees meer over deelname in de informatie voor ondernemers en organisaties

Het Tulip Festival 2019 is een pilot die de komende jaren kan  uitgroeien tot een groots recreatieproject met tal van activiteiten en evenementen in het voorjaar. We zijn dankbaar voor degenen die het project een warm hart toe dragen en de organisatie het vertrouwen hebben geschonken om deze pilot mogelijk te maken:

Alle deelnemers en sponsoren en in het bijzonder de Rijn- en Veenstreek, Gemeente Nieuwkoop,  Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop Marketing, Nieuwkoop, Platform Recreatie en Toerisme (PReT) Alphen aan den Rijn, Alphen Marketing, Verenigde Ondernemers Nieuwkoop, de vrijwilligers van VVV Nieuwkoop, de Molenviergang, het Poldermusem en natuurlijk Landwinkel Jan Nieuwenhuizen, Rosa Underwear voor het verzorgen van de torenbeklimming en onze partners in promotie Alphen linkt, Kaag en Braassem Promotie, Beleef Woerden, Go Kids, het Groenehart.nl en Ontdek Nieuwkoop.