Smedendagen

De Smedendagen zijn terug in Nieuwkoop. 

Beleef het stoerste weekend van het jaar!

Gratis entree - Hemelvaartweekend - vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni

Hou deze website in de gaten voor de laatse berichten.

 Nationale Smedendagen Nieuwkoop 2019          

Op het historische Reghthuysplein gaat het er op 31 mei en 1 juni vurig aan toe. Je ruikt de geur van de 20 smidsvuren en hoort het klinkende geluid van de hamerslagen op het aambeeld. Vanaf een overdekte tribune kun je het spektakel gaande slaan. Maar liefst 80 smeden uit binnen en buitenland komen twee dagen lang continue demonstraties geven en zij smeden gezamenlijk een groot kunstwerk voor Nieuwkoop. 

Wat is er allemaal te doen?

Naast de demonstraties is er nog veel meer te beleven. Zo is er een gezellige ambachtenmarkt en voor de kinderen zijn er vele leuke activiteiten. Ook kunnen ze zelf iets smeden! In het Reghthuys kun je een expositie bekijken van objecten die door kunst- en siersmeden gemaakt zijn. De nabijgelegen musea zijn geopend en vergeet niet de Reghthuystoren te beklimmen om te genieten van weidse vergezichten. Of stap aan boord in de haven voor een boottocht over de Nieuwkoopse Plassen.

 Live muziek

Het lokale dweilorkest de Fuikenlichters zorgt voor extra gezelligheid. Beide dagen worden afgesloten met een optreden van Boxin the Vox die Ierse folksongs ten gehore brengt.

 Food & Drinks

Blijf gerust de hele dag, voor lekker stoer eten en drinken hoef je het plein niet te verlaten!

Locatie

Route en locatie via Google Maps: Reghthuysplein in Nieuwkoop, Zuid-Holland

 

Bekijk het programma hier.

Bekijk de flyer voorzijde en achterzijde hier.

 

Meer evenementen bekijken? Ga naar de UIT-agenda