otterloop

5e Otterloop Nieuwkoop door Rotaryclub Nieuwkoop 

De Otterloop is een wandeltocht tussen riet en water, door weiden en over dijken. In samenwerking met agrarische ondernemers in het gebied gaan er weiden en dijken open die normaal voor de wandelaar gesloten blijven. Onderweg is het genieten van groene vergezichten en water. Alle routes gaan door het natuurgebied de Groene Jonker en door de poldernatuur van het Groene Hart. Sinds een paar jaar leeft hier ook een aantal otterfamilies.

Routes van de Otterloop

Deze 5e editie van de Otterloop biedt weer 4 mooie routes door het weidelandschap. Langs iedere route kun je genieten van iets bijzonders. De afstanden zijn 6, 10, 15 en 25 km.
- Op de langste route komt je bijvoorbeeld langs de Westveense Molen die speciaal voor je is opengesteld.
- Alle routes komen door het natuurgebied De Groene Jonker, waar je kunt genieten van allerhande watervogels.
- Een stukje verderop kom je over het erf van het agrarisch bedrijf van de familie Liebeton. Je mag een kijkje nemen bij de melkmachine.
- Op alle routes zijn er plekken met drinken en versnaperingen. Ook zijn er voldoende toiletmogelijkheden.
- De routes zijn bewegwijzerd.

Opbrengst Otterloop

De opbrengst van de Otterloop gaat ieder jaar naar één of meerdere goede doelen. In 2021 hebben we gekozen voor 2 lokale projecten en 1 internationaal project. Het internationale doel is gekozen in samenwerking met Rotaryclub Bukedea in Oeganda. Het betreft kinderen met een groeistoornis als gevolg van een foutieve behandeling tegen malaria. Door een operatie die 100 euro kost hebben zij weer kans op een toekomst

Inschrijven

Inschrijven kan via de site van de KWBN (klik hiervoor op de groene button 'Direct Inschrijven') of via www.otterloop.nl. Daar treft u meer informatie aan over deze unieke wandeltocht.