Nieuwkoop 750 agenda

25 april 

Tijdens de Oranjeweel zal er in het kader van Nieuwkoop 750 een omroepersconcours, vaandelzwaaien, historische modeshow en muziek worden georganiseerd.

Georganiseerd door Stichting Nieuwkoopse Oranjefeesten.

mei t/m oktober 

In de zomermaanden kun je genieten van een Cultureel walking diner. Het 4-gangenmenu wordt door vier verschillende restaurants georganiseerd . In een groepje loop je van restaurant naar restaurant voor een gang. Onderweg vertet een gids over de geschiedenis van het dorp Nieuwkoop.

Organisatie  Nieuwkoop 750.

10 - 16 mei BioBlitz

Zijn er deze week 750 planten en dieren in Nieuwkoop te ontdekken? Meer informatie op deze pagina

organisatie:  IVN

14 juni

Autopuzzelrit. Je rijdt samen een uitgezette route en moet onderweg vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren.  Tijdens deze autopuzzelrit krijgt 750 Jaar Nieuwkoop ook de nodige aandacht.

Organisatie Goededoelendag Nieuwkoop.

4 en 5 juli

Kunst- en toneelweekend. Walking toneelstuk: meerdere scènes worden op verschillende binnen- en buitenlocaties opgevoerd. Met tussendoor de mogelijkheid om in of bij restaurants een hapje te eten of een drankje te nuttigen. Tentoonstelling met werken fotowedstrijd – categorieën kinderen en volwassenen + bekendmaking winnaar (onder voorbehoud). 

Organisatie Nieuwkoop 750

29 september 

Het Dorp, een geschiedenis – theaterlezing door Wim Daniëls
Wim Daniëls is schrijver van een groot aantal boeken. Daarnaast treedt hij op in de theaters met theatercolleges en cabaretvoorstellingen. In 2019 verscheen zijn boek ‘Het Dorp, een geschiedenis’, dat laat zien hoe het dorpsleven 60 tot 70 jaar geleden in Nederland was en hoe het in de loop van de tijd is veranderd. De positie van de boeren, van het dorpsdialect, de dorpsburgemeesters, de dorpsdokters komt aan bod. Hij gaat in op dorpsfiguren, dorpsdrama’s, de dorpspolitiek, maar ook op dorpsbomen, de dorpskermis en de soorten dorpen die er zijn. Het is een prachtig boek geworden, waaruit ook de voordracht over het dorp is ontstaan dat hij hier geeft.

Organisatie Bibliotheek Rijn en Venen i.s.m. Theater Kaleidoskoop

November

Afsluiting Jubileumjaar - Projectkoor 750 Jaar Nieuwkoop, onder leiding van Johan de Keizer.  

Organisatie Leo Kooijman en Johan de Keijzer.

Scholen en kinderen

Voor meer activiteiten en het scholenprogramma voor de 750-viering zie de gemeentelijke website www.nieuwkoop750.nl

UIT-agenda Ontdek Nieuwkoop

Bekijk onze UIT-agenda voor alle toeristische en recreatieve activiteiten en evenementen in de gemeente Nieuwkoop.