Fietstocht langs pastorietuinen in de gemeente Nieuwkoop

19-09-2021 13:00

Pareltjes ontdekken op de fiets!

  

De pastorie is van oudsher de ambtswoning van een pastoor of predikant. Meestal zijn ze naast de kerk gebouwd en bevatten naast een woongedeelte ook een aantal vertrekken die dienst doen als kantoor en gebruikt worden voor ontvangst en vergaderen. Bij een aantal Rooms-Katholieke pastorieën in de gemeente Nieuwkoop ligt een prachtige tuin die voor iedereen toegankelijk is. Deze verborgen pareltjes zijn nog niet bij iedereen bekend.

 

Fietstocht met bezichtiging tuinen
Op zondag 19 september is een heerlijke fietstocht georganiseerd langs deze bijzondere pastorietuinen. De afstand van de ronde is ongeveer 25 kilometer. U kunt zelf kiezen waar u start. De tocht gaat langs:

·         Nieuwveen: Nicolaashof, Dorpsstraat 41

·         Zevenhoven: Stiltetuin met Lourdesgrot, Noordeinde 28

·         Langeraar: Adrianusbos, Langeraarseweg 90

·         Noorden: Mariakapel, Simon van Capelweg 62

 

De fietstocht is uitstekend geschikt voor zowel jong als oud, en of u nu een gewone fiets heeft, een e-bike, een mountainbike of een bakfiets waarin uw kinderen heerlijk van de omgeving kunnen genieten, dat maakt niet uit. Deelname aan de fietstocht is gratis en uiteraard op eigen risico.
U kunt starten tussen 13.00 en 14.00 uur en u fietst op uw eigen tempo de route. Natuurlijk staat er wat te drinken klaar bij de te bezoeken stopplaatsen en kunt u genieten van de prachtige tuinen. Er zijn vrijwilligers aanwezig die alles van de tuinen weten en u er graag over vertellen, of loop op eigen gelegenheid een ronde en voel de sereniteit van deze bijzondere plekken.

 

Aanmelden

Meld u zich aan voor een routebeschrijving bij één van de vier bovengenoemde kerken.

Bij slecht weer, bekijk de website www.rkgroenehart.nl, hier staat vermeld of de fietstocht doorgaat.

 

Is fietsen niet uw of jouw ding? Kom dan deze middag toch op eigen gelegenheid naar één of meerdere plaatsen op de route om te genieten van de tuinen en natuur.

Deel deze pagina

Locatie
Nieuwkoop

Entree prijs
gratis

Leeftijd
Alle leeftijden