Lentevaartocht

11-06-2021 14:00 t/m 16:00

Tijdens deze lentevaartocht maak je kennis met de Nieuwkoopse Plassen. Dit laagveenmoerasgebied is hét best bewaarde geheim van het Groene Hart. Onze fluisterboot Blauwjantje doet de mooiste plekjes van de omgeving aan. Het seizoen bepaalt waar we in het bijzonder naar kijken.

 

Trekvogels

De Nieuwkoopse Plassen is een oase van rust middenin de drukke Randstad. Het natuurgebied wordt geroemd om de vele purperreigers, zwarte sterns en lepelaars die er leven. In het voorjaar kijk je kilometers ver uit over de gemaaide rietlanden. Daar zie je deze trekvogels vliegen die vanaf april terugkeren vanuit hun overwinteringsgebieden. Ze komen naar Nieuwkoop om te broeden en hun jongen groot te brengen. Elk voorjaar is het weer een feest om dit schouwspel waar te nemen! Hooilandjes In diezelfde periode kleuren ook de bloemrijke hooilandjes roze, geel en paars van koekoeksbloem, dotterbloem en moeraskartelblad. Wat later - vanaf eind mei - is langs de waterkant volop gele lis te vinden.

 

Corona & natuur

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen: Boek per huishouden je kaarten. Als je géén huishouden vormt, ben je verplicht op eigen naam een los kaartje te kopen. Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact. Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten. Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken. Nies en/of hoest in je elleboog. Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebt.

 

Praktische informatie

We varen met een open fluisterboot. Neem regenkleding mee als er neerslag wordt verwacht. In de maanden mei en juni is het verstandig een anti-muggenmiddel mee te nemen. Deze vaartocht duurt ongeveer 2 uur. Wees minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig Een verrekijker en fotocamera komen altijd van pas We verzamelen bij Restaurant Tijsterman, Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid. Bij (zeer) gevaarlijk weer kan Natuurmonumenten besluiten om de vaartocht te annuleren. U wordt hierover uitsluitend per e-mail geïnformeerd. Controleer voor aanvang van de tocht dus altijd uw e-mailinbox. Het last minute telefoonnummer is uitsluitend vanaf één uur voor aanvang van deze vaartocht bereikbaar. Voor die tijd heeft het geen zin om dit nummer te bellen. Voor algemene vragen kunt u op werkdagen telefonisch contact opnemen met onze afdeling Ledenservice via 035-655 99 11. De boot is geschikt voor mensen met een rolstoel. Mensen die hiervan gebruik willen maken worden verzocht hun ticket via de Ledenservice te kopen. De Ledenservice is bereikbaar via 035 - 655 99 11 (tijdens kantooruren)

Deel deze pagina

Locatie
Nieuwkoop
Dorpsstraat 116, te Nieuwkoop

Entree prijs
€ 17,50

Leeftijd
Vanaf 4 jaar tot en met 99 jaar