Verlichte Proeverijenroute Nieuwkoop

01-11-2021

Weten waar je dagelijks eten vandaan komt en dat dit ook dicht bij huis kan zijn. Dit kun je letterlijk ervaren tijdens de verlichte proeverijenroute in de gemeenten Nieuwkoop en dorp Aarlanderveen.

Smaakvolle ontdekkingstocht

De beoogde ‘smaakvolle ontdekkingstocht over het platteland’-route komt voort uit eerder gehouden routes langs verlichte boerderijen in het Groene Hart. Bedrijven met streekproducten en de schooljeugd worden nauw bij deze nieuwe route betrokken.

Het plan is om in november 2021 in verschillende kernen van gemeente Nieuwkoop en in Aarlanderveen op een aantal avonden diverse proeverijen en andere activiteiten op boerenbedrijven en woonboerderijen te houden. Verschillende bewoners en organisaties hebben al toegezegd mee te doen.

Infoavond

Om deze inmiddels derde lichtroute te organiseren wordt er voor deelnemers van de vorige edities en andere geïnteresseerden op een nog nader te bepalen datum een informatieavond georganiseerd in de grote zaal van Partycentrum Parola aan de Langeraarseweg 3 in Langeraar. 

Wie graag meer informatie ontvangt, kan contact opnemen met Lyanne de Laat die voor de Agrarische Natuurvereniging De Hollandse Venen aanspreekpunt is. Ze is te bereiken via info@verlichteproeverijen.nl en 06-30013037.

Auteur: Lyanne de Laat

Foto: Nico van Ganzewinkel

Bekijk alle agendapunten 

Bekijk de website Nieuwkoop 750 jaar

Deel deze pagina

Locatie
Overig
Gemeente Nieuwkoop en Aarlanderveen

Entree prijs
gratis

Leeftijd
Alle leeftijden