Herfstvaartocht op de Nieuwkoopse Plassen

27-09-2020 14:00 t/m 16:00

Herfstvaartocht op de Nieuwkoopse Plassen

Tijdens een seizoensvaartocht maak je kennis met de Nieuwkoopse Plassen. Dit laagveenmoerasgebied is hét best bewaarde geheim van het Groene Hart. Onze fluisterboot Blauwjantje doet de mooiste plekjes van de omgeving aan. Het seizoen bepaalt waar we in het bijzonder naar kijken.

Warmere oorden

Misschien is de herfst wel het mooiste seizoen op de plas! Het is er dan minder druk. Geluiden van mens en dier op het water vervagen. Veel bladeren veranderen langzaam van kleur. Van bladgroen naar dieprood. Ontdek tijdens deze vaartocht welke vogels naar warmere oorden trekken en welke juist in Nieuwkoop overwinteren.

Herfstkleuren

Langs de waterkant kun je genieten van prachtige herfstkleuren, bessen en vruchten. Hou je van vallende blaadjes, glanzende rietvelden en de typische herfstgeur? Dan is deze seizoenstocht echt iets voor jou. Er varen twee deskundige gidsen van Natuurmonumenten met je mee. Zij vertellen je meer over de bezienswaardigheden op de plas tijdens dit bijzondere jaargetijde.

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nieuwkoopse-plassen/agenda/herfstvaartocht-op-de-nieuwkoopse-plassen#2020-09-15T14:00 Deel deze pagina

Locatie
Nieuwkoop
Restaurant Tijsterman Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop (ZH)

Entree prijs
€ 17,50

Leeftijd
Tot en met 99 jaar