Hart voor Kunst Nieuwkoop

01-08-2020

Hart voor Kunst

Als aanvulling op de jaarlijkse kunstroute en de diverse exposities in de gemeente maken we kunst nu ook meer zichtbaar op straat!

Bekijk hier de Flyer

Bekijk hier de deelnemende kunstenaars en locaties

In de samenwerking met de winkeliers van het centrum van Nieuwkoop en de kunstenaars van de Kunstkring (onderdeel van culturele vereniging ’t Reghthuys) is er gekomen tot een 3 maanden durende, vrij toegankelijke expositie in de winkels en etalages van de ondernemers in het hart van Nieuwkoop. Nieuwkoop heeft een lange historie heeft van kunst, cultuur en natuur en dit mag ook in het straatbeeld beter zichtbaar worden.

De bedoeling is om een bloeiende samensmelting van ondernemen, recreatie, kunst en cultuur te maken. Verschillende bedrijven zullen gedurende de periode van 1 augustus t/m 31 oktober, één of meerdere kunstwerken in hun bedrijf tentoonstellen en hopen hiermee een gevarieerd publiek naar Nieuwkoop te trekken.

Zaterdag 1 augustus om 13.00 is de start bij het Reghthuys en zal onze burgemeester R.J. van Duijn Hart voor Kunst officieel openen. De bedrijven die deelnemen, zijn te herkennen aan de sticker bij de deur of op de etalage en uiteraard aan het kunstwerk dat geëtaleerd wordt.
De verschillende kunstvormen lopen uiteen van keramiek, brons, schilderijen, fotografie, etsen, textielkunst of mixed media.

Ook zullen er workshops worden gegeven in de Rank op het Reghthuysplein, waar overigens ook een overzichtstentoonstelling zal worden gehouden. Deze is op zaterdagen toegankelijk.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.ontdeknieuwkoop.nl , waar er ook informatie zal komen over de workshops of andere activiteiten.

We nodigen u uit om de komende maanden een kijkje te komen nemen in Nieuwkoop. Wellicht in combinatie met een workshop, de beklimming van de Reghthuystoren, een wandeling door het dorp of een tochtje op de Nieuwkoopse Plassen.

En wilt u nog meer kunst zien? Bezoek dan één van de kunstenaars in zijn/haar atelier of bekijk de jaarlijkse kunstroute Nieuwkoop, nu digitaal te zien via www.kunstroute-nieuwkoop.nl.

Hart voor Kunst wordt mede mogelijk gemaakt door Goed idee voor uw dorp (gemeente Nieuwkoop), Culturele Vereniging ‘t Reghthuys, BIZ Hart van Nieuwkoop en Zalencentrum de Rank.

 

Meer recreatienieuws uit Nieuwkoop

Bekijk de UIT Agenda 

 

Deel deze pagina

Locatie
Nieuwkoop
Centrum

Entree prijs
gratis

Leeftijd
Alle leeftijden