Expositie in het Reghthuys

11-01-2020

In de maand januari start het Reghthuys weer met onze beroemde exposities. Dit keer geheel gewijd aan inspiratie uit de natuur. 2 kunstenaars, beiden uit Noord Holland.

Elly Nol: schilderijen

Er gaat een enorme rust uit van de acrylschilderijen waarop zee en strand te zien zijn. De lucht kan soms overgaan in de zee of juist scherp ertegen afsteken. Door te schilderen en het bewerken van eerder geschilderde fragmenten ontstaan unieke schilderijen. Met uiteraard een samenspel van fi guratie en abstractie.

Ruud Jaspers: houtsculpturen

Het kijken naar van de structuren in hout vormt voor hem een goede inspiratiebron. De spiraalvorm, die universeel is, zien we vaak terugkeren. Het hout is op die wijze geordend. Vandaar dat Ruud voor zijn ontwerpen de groeiwijze van hout gebruikt om de objecten vorm te geven. Hij verzaagt hele stukken hout en maakt er daarna weer een organische eenheid van. Heel knap uitgevoerd. En met vakmanschap weergegeven. Mooi om te zien wat je met hout toch kunt doen!

Open 11 t/m 26 januari. Op zaterdag van 10-16 uur. Op zondag van 13-16 uur. Voor meer informatie kijk op https://reghthuys-nieuwkoop.nl/activiteit/exposities

Deel deze pagina

Locatie
Nieuwkoop
Reghthuysplein 1, 2421 BE Nieuwkoop

Entree prijs
gratis

Leeftijd
Alle leeftijden