Vaar mee over de Nieuwkoopse Plassen tijdens het Torenschuddersfeest

14-09-2019 15:00 t/m 16:30

Stap aan boord in de haven van Nieuwkoop en geniet van alle rust en ruimte op de Nieuwkoopse Plassen. Op zaterdag 14 september kun je tijdens het Torenschuddersfeest een rondvaart maken door dit unieke natuurgebied. De excursieleiders van Natuurmonumenten vertellen aan boord over de bijzondere planten en dieren die hier voorkomen. Misschien zie je zelfs een blauwe flits van een voorbijschietende ijsvogel of vang je een glimp op van een overvliegende visarend.

Turf

De excursieboot vaart langs het turfeiland. Ontdek tijdens het varen alles over turf en hoe dit ‘zwarte goud’ de Nieuwkoopse Plassen heeft gevormd. Tot in de jaren 50 van de vorige eeuw werd er nog turf gestoken. Nu gebeurt dat allang niet meer, maar het heeft wel een groot deel van het landschap bepaald.

Meer informatie

Op zaterdag 14 september is het feest op het Reghthuysplein in Nieuwkoop. Wil je meer weten over de Nieuwkoopse Plassen of de vaartochten? Bezoek de stand van Natuurmonumenten op het plein. Kaartjes voor de vaartochten kun je van tevoren boeken via de website of op de dag zelf bij de stand.  De vaartochten starten om 12:00 uur, 13:30 uur en 15:00 uur.

Praktische informatie

  • Wees minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig
  • Kleed je naar de weersomstandigheden en trek stevige (wandel)schoenen aan. Onze fluisterboot is niet overdekt!
  • Neem anti-muggenmiddel mee en smeer zonnebrandcrème als de zon schijnt
  • Een verrekijker en fotocamera komen altijd van pas
  • De boot is geschikt voor mensen met een rolstoel. Mensen die hiervan gebruik willen maken worden verzocht hun ticket via de Ledenservice te kopen. De Ledenservice is bereikbaar via 035 - 655 99 55 (tijdens kantooruren)
  • Word je lid aan boord, dan ontvang je een leuke culinaire verrassing!
Deel deze pagina

Locatie
Nieuwkoop
Reghthuysplein 15-14

Entree prijs
€ 7,-

Leeftijd
Tot en met 100 jaar