Kaleidoskoop kleurt Iers met Fiddler’s Green

17-03-2019 15:30 t/m 18:00

Zondagmiddag 18 maart treedt Fiddler’s Green weer op in het Muziekcafé van Kaleidoskoop.
Fiddler’s Green is een puur Nieuwkoopse band met een rijk verleden. De band speelt de Ierse folkmuziek – de fiddle is de viool die zo kenmerkend voor de Ierse folkmuziek. De band telt zeven muzikanten. In de frontline staan de twee zangers: Gerard Noë en Sjoerd van Houten.  Zij worden ondersteund door Maartje Eijkhoudt op viool en Jelle Moraal op dwarsfluit - ook onmisbaar bij de Ierse folkmuziek.
De ritmesectie van de band wordt gevormd door Carla Tavenier-Kok, contrabas, Jan Feij op accordeon en Gerard Tavenier, gitaar en banjo.

Vaak gaat de Ierse muziek over de talrijke tragedies die het land hebben geteisterd, maar daarover zijn wel veel mooie, gevoelige ballades gemaakt. Verder zijn de drankliederen, zoals de populaire meezingers Drunken Sailor en Irish Rover erg bekend. Maar ook de liefde komt natuurlijk ruim aan bod! Tenslotte spreekt het voor zich dat het nummer Fiddler’s Green van componist John Conally het lijflied van de band is!

Het wordt 18 maart weer genieten in Kaleidoskoop, met muziek die het beste genoten kan worden met een lekker Guinness of een Irish coffee.

Kaleidoskoop, De Verbinding 2, 2421 EX Nieuwkoop. Aanvang 15.30 uur. Toegang gratis.

Deel deze pagina

Locatie
Nieuwkoop
De Verbinding 2

Entree prijs
gratis

Leeftijd
Alle leeftijden