Februari expositie in het Reghthuys

08-02-2019 t/m 23-02-2019 t/m

Over vrijheid en verbinding

In het Reghthuys in Nieuwkoop is er in de weekenden in februari een expositie met het thema vrijheid en verbinding. Kom kijken, de toegang is gratis. 

Openeningstijden

  • Zaterdag 9, 16 en 23 feb van 10-16 uur.
  • Zondag 10, 17 en 24 feb van 13-16 uur.

Over de expositie

In het Reghthuys van Nieuwkoop exposeren Noortje Meijerink met keramiek en Marjon den Engelsman met  schilderijen.

Op het keramiek staan vaak sierlijke vogels afgebeeld. Wervelend door de lucht of trots stappend op de grond. De potten vormt ze met de draaischijf en de vazen met de hand. Daarna komt er een zelfgemaakte engobe op. Brons of roodkoperen klei  is gebruikt voor de vrijstaande vogels . Samen met porselein  voor het lijf waardoor dat het een elegant samengaan wordt.

Marjon den Engelsman: De wereld, haar bewoners en hun woonplekken vormen de inspiratie voor de schilderijen. Haar werk gaat over contact maar er is vrijwel nooit iemand op te zien!

Mixed media: collage, inkt, acrylverf en markers worden gebruikt.  De vele laagjes geven structuur en diepte aan het werk. Een ritme van vlakken en lijnen duiden op bebouwing. Je ziet hokjes waarin mensen elkaar vaak plaatsen en de ‘lijntjes’ die we met elkaar hebben. Lijnen en bruggen nodigen je uit om elkaar te leren kennen.

Deel deze pagina

Locatie
Nieuwkoop
Reghthuysplein 1

Entree prijs
gratis

Leeftijd
Alle leeftijden