Expositie in Bibliotheek Ter Aar

01-11-2018

Irene van Bienema exposeert!

Irene van Bienema exposeert van 25 oktober tot 19 december in ‘De Bibliotheek’ aan het Beukenpad in Ter Aar. Zij is geboren in Amsterdam (1957) en woont in Alphen aan den Rijn. ‘Tot vorig jaar heb ik altijd fulltime gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar in management functies; financieel, HR en facilitair. Ik heb mijn werk altijd met veel inzet en plezier gedaan, met als gevolg dat er weinig tijd over bleef voor mijn creatieve hobby’s. Toen de kinderen wat ouder waren ben ik bij Ien Hazebroek begonnen met aquarelleren. Om verder te komen ben ik naar Parkexpressie gegaan en bij Hans R. van der Vlis “grensverleggend” gaan schilderen. 

Hans is voor mij een uitstekende leermeester; met zijn expertise op het gebied van dieren schilderen heeft hij mij veel kunnen leren en nog steeds kijk ik uit naar zijn wekelijkse lessen. De natuur is mijn centrale thema met een voorkeur voor dieren, zowel inheemse als exotische dieren, die wij op onze reizen in het wild hebben mogen zien. 
Mijn werk is meestal vrij realistisch, maar impressies meer abstract weergeven is voor mij nu de grootste uitdaging.

Ik vind het heel leuk dat ik de gelegenheid krijg om mijn werk tentoon te stellen in de bibliotheek van Ter Aar. Het is een overzicht van mijn werk geworden waarbij zowel aquarellen uit de eerste periode te zien zijn, als acryl schilderijen waar ik nu voornamelijk mee bezig ben. Ook hangen er een paar stukken waarin ik andere stijlen uitgeprobeerd heb. De expositie is een beknopt overzicht van mijn liefde voor de natuur en mijn zoektocht om dit op een eigen manier te verbeelden’.

Deel deze pagina

Locatie
Ter Aar
Bibliotheek aan het Beukenpad

Entree prijs
gratis

Leeftijd
Alle leeftijden