Corona

Praktische informatie Nieuwkoop in verband met het coronavirus

De maatregelen omtrent het coronavirus (COVID-19) hebben mogelijk gevolgen voor je verblijf in Nieuwkoop. Natuurlijk heeft de veiligheid van iedereen onze hoogste prioriteit. We volgen hiervoor de richtlijnen van de overheid en het RIVM. 

Ontdek Nieuwkoop, maar wel veilig! 

In verband met de coronamaatregelen zijn sommige pagina's op deze website niet actueel.

Alle openbare gelegenheden zoals zwembaden, musea, tentoonstellingen, blijven ook in de gemeente Nieuwkoop gesloten tot het weer veilig is. 

Update: De golfbaan is per 11 mei weer geopend. Kijk op de website van Golfclub Liemeer voor het protocol.

Eten en drinken

Bij verschillende restaurants kun je op dit moment eten afhalen of laten bezorgen. Deze link gaat naar een pagina op onze website met een overzicht van de reastaurants, openingstijden en linken naar de menu's. 

Update: De horeca gaat vanaf 1 juni weer open.

De restaurants  kunnen dan tot maximaal 30 personen ontvangen, mits de ruimte dit toelaat. Je kunt in de restaurants een tafel voor maximaal vier personen reserveren, vanaf vijf personen dienen deze uit één huishouden te komen. De anderhalve meter afstand en verplichte extra hygienemaatregelen zijn van kracht. Bij de reservering zullen er een aantal vragen gesteld worden uit voorzorg. Een reservering is verplicht. 

De richtlijnen en protocollen vanuit de overheid en Horeca Nederland zullen worden opgevolgd en nageleefd. 

Wandelen in Nieuwkoop en Corona

In en rond Nieuwkoop kun je vrij wandelen. Het is wel zo dat, om drukte te voorkomen, er in de natuurgebieden aangepaste regels of zelfs afsluitingen kunnen zijn. Volg hiervoor het nieuws. De richtlijnen van de overheid zijn ook hier van toepassing. 

Fietsen in Nieuwkoop en Corona

Wil je fietsen in of rond Nieuwkoop? Vermijd ook dan eventuele drukte en houd afstand. 

Varen en bootverhuur in Nieuwkoop

Er kan gevaren worden op de Langeraarse en Nieuwkoopse Plassen en er zijn fluisterboten, kano's en SUP's te huur. Klik hier voor algemene vaarinformatie en hier voor vaarrroutes. De verhuurbedrijven hanteren aangepaste regels, hiervoor neem je het beste even contact op met de verhuurder. De sluizen hebben aangepaste openingstijden

Overnachten in Nieuwkoop en Corona

Voor het maken of annuleren van boekingen met betrekking tot overnachtingen verzoeken we je contact op te nemen met de verhuurder. 

Update: recreatief overnachten is weer toegestaan. De gemeenschappelijke toiletruimtes op campings blijven nog gesloten. 

Winkels en markt in Nieuwkoop en Corona

De winkels zijn over het algemeen gewoon open, kijk per winkel even of de openingstijden zijn aangepast. Ook de weekmarkt op zaterdagochtend gaat door. De supermarkten hebben speciale tijden voor ouderen en sluiten eerder. 

Evenementen, UIT-agenda en Corona

Alle evenementen zijn tot 1 september afgelast. De agenda zullen we zo goed mogelijk bijhouden. Voor de laatste informatie kijk je op de pagina nieuws of volg je ons via de sociale medie op Facebook, Instagram en Twitter.

Informatie en vragen

Heb je algemene vragen? Neem dan contact op via