Zeilschool Nieuwkoop

Zeilschool Nieuwkoop

Zeilschool Nieuwkoop dé Zeilschool in het Groene Hart!

Wil je op een leuke manier leren zeilen? Leren omgaan met de natuurelementen water en wind zodat jij je eigen boot kunt besturen: dus je eigen koers kunt bepalen? Ben je tussen de 7 en 18 jaar en zoek je een leuke zeilactiviteit in de vakantie? Of zijn je kinderen (kleinkinderen) in die leeftijdscategorie en wil je ze een leuke en leerzame vakantie invulling geven? Kom zeilen bij onze zeilschool.

We vinden het erg leuk om je te leren zeilen. Dat begint bij speels om leren gaan met alles wat er bij zeilen komt kijken. Door ervaren, doen en natuurlijk ook ’weten’ wat je doet, kun je genieten van het stoere gevoel van het besturen van je zeilboot. De Zuideinderplas is een onderdeel van een prachtig natuurgebied.

We geven zeilles in mooi gekleurde Optimisten en je kunt verschillende diploma’s halen. We zijn goed opgeleid en hanteren dezelfde zeilniveaus en richtlijnen zoals bij andere zeilscholen. Dus dat sluit goed bij elkaar aan. Naast zeilles in een optimist is er ook de mogelijkheid om in een Splash les te krijgen. De zeilcursussen voor kinderen worden gegeven in de meivakantie en de zomervakantie.

Een zeilweek bestaat uit 5 dagen van 10 tot 17 uur van maandag t/m vrijdag. ’s Avonds kun je gewoon naar huis. Onze instructeurs begeleiden je vanuit een motorboot om les te geven op jou niveau. Met 3 personen geven we per week 12 kinderen les, zodat je alle begeleiding krijgt die je nodig hebt. Theorie en praktijk worden mooi afgewisseld en er is ruimte voor spelletjes en ontspanning. De lunch eten we gezamenlijk op ons vlot-eiland.

Op de Zuidplas van de Nieuwkoopse Plassen zeilen we in een prachtig rustig en overzichtelijk gebied. Kindgericht en kleinschaligheid is bij ons het motto. Het is een voorwaarde dat je je zwemdiploma A hebt. Je zeilt met een zwemvest aan, die hebben we hier beschikbaar. Zeilen met een klein beetje regen is prima. Daar kun je goede kleding voor aandoen. Bij té harde wind wordt een andere invulling gezocht om op een ‘alternatieve’ manier toch met zeilen bezig te zijn. 

Op vrijdagmiddag worden de ouders (of opa en oma) uitgenodigd om te kijken naar de zeilshow, dan kunnen ze zien wat je geleerd hebt. Een gezellige middag voor iedereen. Vervolgens is er de diploma uitreiking.

Bekijk de films op de website: http://zeilschoolnieuwkoop.nl/

Deel deze pagina

Contact

Zuideinde 15
Nieuwkoop

T 0615651544
E bea@zeilschoolnieuwkoop.nl
Ga naar website

Foto's