Villa Kakelbont

Villa Kakelbont

Kom en ontdek Landgoed Ursula in Nieuwveen. Toegankelijk voor iedereen en onderdeel van Ipse de Bruggen, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. We zijn er voor mensen met een (licht)verstandelijke of een (ernstig) meervoudige beperking. Mensen die op eigen kracht niet kunnen ‘meedoen’ in onze samenleving. We ondersteunen hen in alle activiteiten: wonen en werken, leren en recreëren.

Wandel, fiets of rij rustig (max 20 km) het terrein op en volg de borden naar Villa Kakelbont. Dit is een bijzonder theehuis aan de rand van de mooie kinderboerderij de Schaapskooi, omgeven door groen, water en verrassende natuur. Het landgoed met haar uitgestrekte wandelgebied is een mooie plek om uit te waaien en terwijl de kinderen spelen in de speeltuin of met de dieren kunt u er genieten van een versnapering op het terras.
Er werken bijzondere personeelsleden in ons theehuis: mensen met een verstandelijke beperking die trots zijn op hun werk en u dat graag laten zien. Medewerkers van stichting Ipse de Bruggen begeleiden hen. Samen zorgen we voor uitstekende kwaliteit en service.

Het theehuis is geopend van maandag tot vrijdag van 9.30 tot 16.00 uur, zaterdag en zondag van 10.30 uur tot 16.30 uur

 

Kinderboerderij de Schaapskooi is de hele week vrij toegankelijk voor publiek. De Schaapskooi is een kinderboerderij waar kinderen en dieren nog echt met elkaar in contact komen. Naast onze eigen cliënten en hun familie komen daarom ook veel mensen uit de omliggende dorpen genieten van de dieren en de mooie omgeving van de kinderboerderij. Het beheer is in handen van cliënten en begeleiders van Ipse de Bruggen. Van maandag tot en met vrijdag werken hier met veel trots en plezier cliënten van de dagbesteding. In het weekend zijn we afhankelijk van vrijwilligers die per toerbeurt met z’n tweeën de werkzaamheden en het toezicht op de kinderboerderij houden.

Helemaal achter op het terrein ligt Tuingroep de Olifant, waar onze cliënten onder begeleiding planten en groenten kweken. Ze leren hier alles over groenonderhoud en maken ook mooie voorwerpen, zoals decoraties van oude fietsbanden, vogelvoerproducten. De cliënten zijn met recht heel trots op hun werk en laten het u graag zien. Dit tuincentrum is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 geopend. In het weekend zijn er bij het theehuis ook allerlei spullen van het tuincentrum te koop.

Naast de Olifant ligt onze minicamping Het Groene Hart. Onze VEKABO camping bestaat uit twaalf gescheiden kampeerplekken en twee kampeerbungalows die vergelijkbaar zijn met trekkershutten.. Honden zijn op het hele terrein niet toegestaan, met uitzondering van hulphonden in funktie.

Reserveren via:

E: servicepuntnieuwveen@ipsedebruggen.nl

T: 088 967 60 00. Alleen tijdens kantooruren

Bent u dan weer op de terugweg dan kunt u ook (van maan- tot vrijdag) binnen lopen bij onze Bakkerij Koekje van eigen deeg, met de lekkerste koekjes, taarten en cake en ’t Spinnenweb een creatief cadeauwinkeltje met eigengemaakte cadeautjes, textiel, kaarsen en kaarten ook allemaal gemaakt door cliënten van de dagbesteding.

Een dorp in een dorp, te leuk om niet te bezoeken.

Deel deze pagina

Contact

Anne Hendrik Kooistrastraat 130, 2441 CP
Nieuwveen

T 0088 967 6287
E villakakelbont@ipsedebruggen.nl
Ga naar website

Foto's