Groepsarrangement Rondje Noorden

Inhoud arrangement

  • Varen op de Nieuwkoopse Plassen
  • Lunch bij Café de Klinker
  • Bezoek aan Waterleliekwekerij ‘Nymphaea’

Duur: ongeveer 4 ½ uur genieten van de natuur.

Programma:

Aankomst in Noorden waar je bij Café De Noordse Plassen ontvangen wordt met 2 x koffie/thee en 1 x appelgebak met slagroom. Dit authentieke café heeft een terras aan het water. Gemotoriseerde boten mogen hier niet varen. Je ziet hier slechts vissers in roeiboten die in dit 'Walhalla voor de visser' op karpers azen.

Vervolgens met de auto naar Café De Klinker waar je met elektroboten vertrekt voor een ontdekkingstocht door het mooiste gedeelte van de Nieuwkoopse plassen. Aan de hand van een routekaart vaar je fluisterstil doorsmalle slootjes, brede vaarten en meertjes, langs riet weilanden en moerasbos. Na twee uur meer je weer af bij Café De Klinker waar een smakelijke lunch wordt geserveerd.

Dan volgt een bezoek aan de waterleliekwekerij 'Nymphea'. Deze kwekerij is gevestigd op een mooi eiland aan de Nieuwkoopse Plassen en ligt op loopafstand (500 m) van Café De Klinker. Je wordt ontvangen door kweker Herman de Beer die op boeiende wijze vertelt over de verschillende soorten waterlelies die hij hier kweekt. Zo heeft hij zich gespecialiseerd in heel kleine rassen waterlelies van slechts 5 cm die uitermate geschikt zijn voor mensen met een wat kleinere vijver. Herman de Beer heeft hier ook 'tamme kikkers’, waarover hij op kostelijke wijze verhaalt. Zijn partner, de bekende kunstenares Jeanne Johns legt, op haar eigen wijze, de schilderachtige waterlelies op het linnen doek vast. De waterlelies van Herman zijn ook te koop. Een bezoek aan het 'Nymphea eiland' is heel bijzonder.

Prijs op aanvraag (afhankelijk van het aantal deelnemers).

Informatie en reservering uitsluitend via VVV Nieuwkoop - Het Groene Hart van Holland, telefoon 0172-571120 of per e-mail 

Deel deze pagina
Arrangement Details

Varen en bezoek aan een bijzondere waterleliekwekerij. Inclusief lunch.

Aantal personen 8 - 99
vanaf prijs € 26,80
Reserveer nu