Groepsarrangement Lusthof

Inhoud arrangement

Vier en half uur genieten volgens onderstaand uitgebreide programma. Dit arrangement heeft alle facetten om een dagje uit tot een succes te maken.

Programma:

Ontvangst met koffie/thee en appelgebak in Restaurant ‘t Vliegend Paard of Restaurant Tijsterman, daarna neemt de gids je mee naar de 17e eeuwse Reghthuystoren. Boven kun je genieten van een mooi uitzicht over de Nieuwkoopse Plassen. Bij helder weer zie je zelfs De ArenA, Schiphol, De Domtoren of de Erasmusbrug. Een unieke kans voor het maken van de mooiste foto’s.

Varen Daarna stappen we in de salonboot de ‘Barbarella’ om ons heerlijk te laten rondvaren over de Nieuwkoopse plassen met onderweg uitleg over het ontstaan van het landschap en de natuur van dit unieke plassengebied.

Lusthof De Haeck Tijdens de vaartocht wordt er afgemeerd bij de Hollandse Kade voor een wandeling door ‘Lusthof De Haeck’ Dit natuurgebied is 11 ha groot en is in 1933 aangekocht door Dr. Teupken met de bedoeling om van de daar aanwezige rust te genieten. Dit moerassig stukje natuurgebied met verschillende legakkers en omzoomd door stroken water herbergt vele soorten zeldzame planten waarbij we zowel inheemse alsook uitheemse soorten kunnen aantreffen. In de periode 15 juni t/m 15 augustus is het extra genieten omdat dan het grote veld met waterlelies in bloei staat.

Lunch aan de plas Vervolgens varen we weer terug naar Nieuwkoop. Afmeren bij Restaurant Tijsterman waar we de lunch gebruiken. In deze voormalige oer-Hollandse boerderij is ook het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten gevestigd. Voor groepen boven de 15 personen is het bij minder mooi weer te overdekken en te verwarmen gedeelte van het gezellige terras gereserveerd. Einde van de dagtocht. In circa 10 minuten loop je terug naar het vertrekpunt op het Reghthuysplein.

Extra Het is ook mogelijk om een drankje aan boord en of extra vaartijd te reserveren. De tijden hierboven gelden voor gezelschappen tot 14 personen, bij gezelschappen van 15 tot 35 komt er bij de torenbeklimming een ½ uur bij.  

Informatie en reservering uitsluitend bij VVV Nieuwkoop - Het Groene hart van Holland, 0172-571120 of per e-mail: info@vvvnieuwkoop.nl.

Prijs op aanvraag.

Deel deze pagina
Arrangement Details

Varen naar het bijzondere Lusthof De Haeck. Inclusief Lunch.

Aantal personen 8-99
vanaf prijs € 57,80
Reserveer nu