Varen door de albums van Jac. P. Thijsse

15-09-2018 14:00 t/m 16:00

Een eeuw geleden schreef Jac. P. Thijsse, de oprichter van Natuurmonumenten, zijn eerste teksten voor de verzamelalbums van Verkade. De rijk geïllustreerde plaatjesalbums werden een groot succes. Ze lieten de schoonheid en rijkdom van de Nederlandse natuur zien. Ook droegen de teksten van Thijsse bij aan bewustwording over de noodzaak van natuurbescherming.

Verborgen natuurschatten

Tijdens deze boottocht gaan we op zoek naar de verborgen natuurschatten van de Nieuwkoopse Plassen. Sommige natuurtaferelen lijken rechtstreeks uit een album van Verkade te komen. Deze twee uur durende natuurbelevenis staat dan ook bol van de nostalgie!

Natuurbescherming blijft belangrijk

Natuurmonumenten beheert de Nieuwkoopse Plassen zo dat de rijke flora en fauna van weleer weer een nieuwe kans krijgen. Dit zorgde mede voor de terugkeer van de otter die decennia uit dit gebied was verdwenen. Na afloop stellen we onszelf de vraag of Thijsse inmiddels tevreden kan zijn. Stel dat hij met zijn roeiboot de Nieuwkoopse Plassen op zou varen. Zou hij genieten van het plassengebied?

Praktische informatie

  • Zelf een verzamelnatuuralbum van Verkade in bezit? Vergeet dan niet om dit mee nemen naar deze activiteit.
  • Deze boottocht duurt ± 2 uur
  • Smeer zonnebrandcrème bij een felle zon en neem in de maanden mei en juni anti-muggenmiddel mee
  • Een fotocamera en verrekijker komen goed van pas
www.nm.nl/nieuwkoop Deel deze pagina

Locatie
Nieuwkoop
Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop

Entree prijs
€ 15,-

Leeftijd
Tot en met 99 jaar