Nieuwe expositie in de Bibliotheek in Ter Aar

14-03-2018

Harmen Kooistra, kunstenaar uit Bodegraven, exposeert van 14 maart tot 9 mei in ‘De Bibliotheek’ aan het Beukenpad 2 in Ter Aar.

Hij maakt pen- en potloodtekeningen, etsen, aquarellen en schilderijen, waarbij vooral het Hollandse polderlandschap centraal staat. 

Het buiten schetsen in de vrije natuur, tekenen in de stille polder, om zo indrukken vast te leggen: Avondstemming, wintergezicht, sfeer proeven op een mistige dag, genieten van donker-dreigende luchten met fraaie regenbogen, knotwilgen aan een slootkant, molens in de verte... 
Die vrijheid van het kunstenaar-zijn, dat staat bij hem voorop.

Harmen voelt zich zeer sterk aangetrokken tot het leven en werk van Rembrandt, (vooral zijn etsen). Ook Andreas ScheIfhout,(Hollandse poldergezichten), en Barend Cornelis Koekkoek, (Bosgezichten), inspireren hem.

Hij heeft schriftelijk gestudeerd bij de Famous Artists School in Amsterdam, 1970-1972, daarna vanaf 1973 de avondacademie Ars, Aemula et Naturae in Leiden bezocht, om portret en naakt­model te tekenen en etsen te gaan leren maken.

Harmen Kooistra heeft in samenwerking met de Jostiband uit Zwammerdam aquarellen gemaakt bij de liedjes die uitgevoerd worden.

Hij heeft 4 boekjes gemaakt met eigen gedichten over het weer in Holland en maakt al vanaf 1985 elk jaar een kalender met 12 tekeningen van Bodegraven. 
Hij geeft tevens teken- en schilderlessen en werkt daarnaast ook in opdracht (particulieren, bedrijfsleven, restaurants e.d.).

 Website:          harmenkooistra.jouwweb.nl         e-mail: harmenkooistra@live.nl

Deel deze pagina

Locatie
Ter Aar
Beukenpad 1

Entree prijs
gratis

Leeftijd
Alle leeftijden