Wat muziek met mensen doet

21-02-2018 20:00 t/m 21-12-2017 t/m 21:30

Muziek heeft en houdt vele schrijvers bezig. In romans en verhalen ‘beleven’ de hoofdpersonen iets met muziek. Hij of zij wordt door de muziek getroost of geholpen, muziek geeft hem inzicht in zijn situatie. Soms wordt hij door muziek gered of het helpt hem zijn weg te vinden. Muziek blijkt magische krachten te bezitten waardoor mensen tot elkaar worden gebracht. Ook kan muziek desastreus zijn en voor de hoofdpersoon rampzalige gevolgen hebben.

Al deze facetten van de muziek komen voor in de literatuur. Het is fascinerend te lezen hoe schrijvers het medium muziek gebruiken om iets of een persoon of een bepaalde situatie te duiden in hun romans en verhalen.

Jaap Hoogendoorn heeft een nieuw programma samengesteld over muziek en literatuur. In een semi-theatrale voorstelling vertelt hij over boeken waarin muziek een belangrijke rol speelt. Hij leest korte fragmenten voor en lardeert dat met de bijpassende muziek. Zo ontstaat een symbiose tussen muziek en tekst. De muziek helpt bij het invoelen van de tekst. De boeken zijn fictie en non fictie. Het programma is een brede verzameling literatuur.

Deel deze pagina

Locatie
Ter Aar
Beukenpad 1, 2461 DR

Entree prijs
€ 7,50

Leeftijd
Alle leeftijden