Tekeningen en schilderijen in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

03-10-2017

Top illustrators Frits-Jan Maas en Pepijn Hof exposeren samen hun natuurillustraties, tekeningen en aquarellen van weide- en andere vogels op de bovenverdieping van Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen. Frits-Jan maakt naast zijn eigen werk op verzoek ook illustraties voor boeken. Pepijn behaalde al meer dan eens een prijs voor zijn eigenzinnige beeldopvattingen. Kom langs en bewonder hun prachtige werk!

De expositie is te zien van 3 oktober tot en met 3 december 2017. Beide kunstenaars zijn op 8 oktober van 13.30 tot 16.30 uur aanwezig voor uitleg.

Fascinatie

Frits-Jan Maas tekende al van jongs af aan. Hij tekende vooral dieren. In zijn jeugdjaren raakte hij steeds meer gefascineerd door vogels. Door deze fascinatie werd het illustreren van vogels dan ook zijn specialisatie. Zijn natuur- en vogelexposities zijn regelmatig te zien in Nederland en Frankrijk.

Natuurgetrouw

Pepijn Hof groeide op in het Groene Hart. Hier ontstond zijn liefde en inspiratie voor de natuur. Hij studeerde af aan de Willem de Kooning Academie in de richting Illustratie. Inmiddels is hij professioneel illustrator. Pepijn steekt veel tijd en energie in het onderzoeken, vastleggen en verzamelen van kennis over zijn onderwerpen. Anatomie, schedels en veren helpen hem om tot een overtuigend beeld te komen.

Foto: Natuurmonumenten

Deel deze pagina

Locatie
Nieuwkoop
Dorpsstraat 116

Entree prijs
gratis

Leeftijd
Alle leeftijden